Источна Илиџа: Постављена прва паметна клупа

14.10.2020. 17:25
0
ИЗВОР: Катера

Данас је на шеталишту "Др Миодраг Лазић" постављена прва паметна клупа на подручју општине Источна Илиџа.

Постављање паметне клупе је наставак примјене концепта паметног града, којем се, поред града Источно Сарајево, придружила и општина Источна Илиџа.

Концепт паметног града се реализује средствима Градске развојне агенције Источно Сарајево и до је општина, у оквиру овог пројекта, на шеталишту "Др Миодраг Лазић" уградили сензоре за аутоматску регулацију нивоа јавне расвјете и сензор за мјерење квалитета ваздуха.

Долазак на шеталиште је и прилика да се обиђу радови у току, те да предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић поразговарају са суграђанима.

-Радује ме чињеница да се напредак у развоју наше општине итекако примјећује и да Источна Илиџа сваким даном постаје мјесто по мјери свих њених становника!- истакао је Божовић у објави на свом  „Фејсбук“ профилу. 

  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    8h 20m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    9h 4m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 9m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    13h 13m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    23h 24m
    0