Panel diskusija o nasilju nad ženama

22.11.2019. 13:52
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

Udruženje „Perspektiva plus“ i  Grad Istočno Sarajevo, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, organizuju panel diskusiju o temi „Nasilje nad ženama, s osvrtom na novine u Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici Republike Srpske“.

O ovoj temo govoriće panelista, prof.dr Ivanka Marković, redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i predsjednik Savjeta za suzbijanje nasilja u porodici.

Panel diskusija biće održana u ponedjeljak, 25.11.2019. godine u sali Skupštine grada Istočno Sarajevo, s početkom u  18 časova.

U okviru aktivnosti koje se sprovode  povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, biće postavljeni plakati na autobuskim stajalištima sa SOS brojem i brojem policije, a na više lokacija na području grada  biće  dijeljeni flajeri. Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama počeće 25. novembra i trajaće 16 dana.

Prema podacima istraživanja Agencije za ravnopravnost polova BiH, u Republici Srpskoj čak 47,3 % žena, nakon navršene 15. godine,  bilo je izloženo nasilju. Najzastupljeniji oblici nasilja su psihološko, fizičko, ekonomsko i seksualno nasilje. U Bosni I Hercegovini je svaka treća žena doživjela fizičko nasilje. U većini slučajeva, djeca koja odrastaju u nasilnim porodicama i sami postaju nasilnici i žrtve. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    11h 52m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    20h 44m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    14h 35m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    18h 20m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    9h 27m
    4