Parastos za svirepo ubijene Vukašinoviće u Bukvicama kod Goražda

16.05.2022. 18:34
0
IZVOR: srna.rs

Za osmoro Srba iz porodice Vukašinović koje su 1992. godine na najsvirepiji način ubili pripadnici takozvane Armije BiH u srijedu, 25. maja u mjestu Gornja Bukvica kod Goražda biće služen parastos.

Predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Pale će zajedno sa preživjelim članovima porodice upaliti svijeće i položiti cvijeće na spomenik, najavljeno je iz ove organizacije.

Kako je navedeno, u 10.00 časova predviđen je polazak ispred Tržnog centra "Best" na Palama, u 11.00 časova parastos kod spomenika u Bukvicama, a u 11.30 časova polaganje vijenaca.

Vukašinoviće su prije 30 godina na njihovom kućnom pragu zaklale njihove prve komšije, muslimani iz okolnih sela.

Od osam članova porodice Vukašinović, najstariji je bio osamdesetšestogodišnji Vukašin, a najmlađa Grozda, koja je imala 55 godina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 59m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    21h 21m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    22h 36m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    18h 29m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    21h 35m
    1