Patrijarh Porfirije: Poruka djeci da slušaju roditelje, roditeljima da se međusobno vole

04.01.2022. 19:31
0
IZVOR: SRNA

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je danas djeci u Hramu Svetog Save na Vračaru u Beogradu, gdje je podijelio 1.000 paketića, da se mole Bogu i slušaju roditelje, a roditeljima da se slažu i vole, jer će tada njihova djeca biti srećna.

- Ovi darovi su znak da vas volimo, mislimo na vas, molimo se za vas, jer svi smo jedna porodice i svoji - rekao je patrijarh Porfirije, koji je paketiće podijelio djeci bez roditeljskog staranja i mališanima iz porodica sa više djece.

Čestitavši najradosniji hrišćanski praznik Božić, uz pozdrav Hristos se rodi, patrijarh je poručio djeci da slušaju svoje roditelje, da im pomažu i pokažu ljubav.

- Kad god naiđete na nešto što vam izazove suzu, tugu, pomolite se Bogu istinski i Bog će odgovoriti na vaše molitve - rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je istakao da je porodica svetinja, koju na okupu drže djeca i ljubav, te poručio roditeljima da, prije svega, daju djeci ljubav, ali i između sebe.

- Kada se mama i tata vole, tada su deca najsrećnija. Da se mame i tate mole, da se i vi molite za mame i tate da se slažu, da imaju između sebe ljubav i tada ćete i vi biti srećni. Ja vas sve volim i grlim molitvom i ljubavi Božića i Hrista i pozivam da dolazite u hram i crkvu, a i mi ćemo u vaše domove - rekao je srpski patrijarh.

Patrijarh je podsjetio da su se rođenju Hrista obradovali svi, čitava priroda i sve životinje, te naglasio da je Bog uvijek sa onim ko mu se obrati čistog srca.

- Zato ove dane pred Božić, ja vas molim da, kao što se molite za sebe, braću, sestre, roditelje, da se molite i za nas sveštenike, za mene, za čitav svet, a mi ćemo se moliti za vas - rekao je srpski patrijarh.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) proslaviće u petak, 7. januara, Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan Rođenja Isusa Hrista.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život
Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek
Patrijarh Porfirije: Čuvajmo i živimo predanje Hristovo Patrijarh Porfirije: Čuvajmo i živimo predanje Hristovo
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    11h 43m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    11h 57m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    14h 14m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    11h 49m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    4h 4m
    0