Patrijarh Porfirije za Božić na Kosovu i Metohiji

03.01.2024. 17:05
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije započeo je danas posjetu Kosovu i Metohiji, gdje će zajedno sa srpskim narodom dočekati Božić.

Patrijarh Porfirije tokom boravka na Kosovu i Metohiji prvo će posjetiti Pećku patrijaršiju, a potom i Visoke Dečane, Gračanicu i druge manastire.

Srpski patrijarh će na Božić služiti arhijerejsku liturgiju u sjedištu Srpske pravoslavne crkve u Pećkoj patrijaršiji.

U pratnji patrijarha su i vikarni episkop hvostanski Aleksej, vikarni episkop novobrdski Ilarion, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije arhimandrit Danilo i rektor Bogoslovije Svetog Save u Beogradu protođakon Radomir Vrućinić, te profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu protođakon Dragan Radić, prenio je Tanjug.

Patrijarh Porfirije je posljednji put bio u Pećkoj patrijaršiji na Vidovdan prošle godine gdje je služio prazničnu liturgiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 36m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    9h 0m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    7h 15m
    11
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    23h 44m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    8h 54m
    0