PDP: Ne može nas Dodik najavljivati za sastanak sa Šmitom

04.08.2021. 21:51
0
IZVOR: rtvbn.com

Najava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da će sastanku sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, koji je danas najavio, prisustvovati lideri svih parlamentarnih stranaka ne odgovara istini, saopšteno je iz PDP-a.

- Niti je on, niti bilo ko drugi o tome razgovarao sa predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem ili bilo kojim predstavnikom rukovodstva PDP-a. U tom smislu, odbacujemo takve najave - rekla je Anja Petrović, portparol PDP-a.

Ona kaže da su u PDP-u iznenađeni "saznanjem" o prisustvu "jahorinskom sastanku".

- Nećemo ulaziti u razloge i potrebu Dodika za takvom izjavom. Nismo iznenađeni što planira da se sastane sa  Šmitom, jer je bilo za očekivati da će on to prvi da učini. Međutim, sve buduće aktivnosti PDP-a i predsjednika Borenovića mogu biti najavljene samo iz PDP-a, a nikako od strane gospodina Dodika, za šta, logično nema legitimitet, niti je to njegov posao - kažu u PDP-u.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 12m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    9h 10m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    17h 36m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    15h 51m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    17h 30m
    0