PDP nezadovoljan ostvarenim rezultatima na istoku Srpske

23.01.2021. 16:17
0
IZVOR: SRNA

Partija demokratskog progresa /PDP/ nije zadovoljna rezultatima ostvarenim na proteklim lokalnim izborima na području Sarajevsko-romanijske regije, zaključeno je na današnjem sastanku na Palama delegacije PDP-a, koju je predvodio lider stranke Branislav Borenović, sa rukovodstvima opštinskih odbora i odbornicima ove partije u Izbornoj jedinici osam.

Borenović je rekao novinarima da je današnji sastanak bio koristan i dobar, te da je Izborna jedinica osam Sarajevsko-romanijske regije izuzetno važna za Republiku Srpsku i PDP.

- Ovdje imamo kvalitetne, ozbiljne, stabilne ljude koje smo u razgovoru ohrabrili da u narednom periodu maksimalnu pažnju posvete svojim lokalnim zajednicama bez obzira na na to da li će biti vlast ili opozicija i da koriste program obnove Republike Srpske i pokušaju ga implementirati na lokalnom nivou u Sarajevsko-romanijskoj regiji - naveo je Borenović.

On je dodao da PDP ima kvalitetne ljude koji znaju šta hoće i koji će kroz reorganizaciju partije sigurno naći svoje mjesto, kako bi na narednim izborima napravili značajan iskorak i ostvarili rezultat koji će biti zadovoljavajući.

Prema njegovim riječima, PDP je izrazio veliko nezadovoljstvo Izbornim zakonom BiH, te će ovu godinu iskoristiti da ovaj zakon bude promijenjen, kao i izborna pravila.

- Svaki čovjek u PDP-u, svaki pojedinac treba da pruži maksimalan doprinos da Republika Srpska izgleda mnogo bolje u narednom periodu - poručio je Borenović.

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković izjavio je da su na današnjem sastanku analizirani rezultati PDP-a u Izbornoj jedinici osam, ali i utvrđeni ciljevi i planovi za naredni period do republičkih izbora 2022. godine.

- Konstatovali smo da nismo zadovoljni rezultatima PDP-a u ovoj izbornoj jedinici. Izvukli smo određene pouke iz ovog izbornog procesa, te utvrdili šta ćemo da promijenimo kada su u pitanju pojedini opštinski odbori u Sarajevsko-romanijskoj regiji - rekao je Vuković i dodao da PDP u ovoj regiji ima potencijala.

On je naveo da na ovom području ima ozbiljnih ljudi koji su i dalje dio njihove strukture, a koji sigurno mogu pomoći i određenim opštinama i gradu Istočno Sarajevo i PDP-u kao partiji.

Vuković smatra da će PDP u narednom periodu biti mnogo jasniji, konkretniji i oštriji na području svih šest gradskih opština, uključujući i regiju Rogatice i Han Pijeska.

Sastanku su prisustvovali i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, generalni sekretar Milko Grmuša, potpredsjednik stranke Jelena Trivić i član Predsjedništva PDP-a Mira Pekić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    9h 19m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    10h 34m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    16h 25m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 52m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    16h 44m
    0