Pešić okuplja “orlove”: Stigao i Jokić, Jovićeva čizma brine (VIDEO)

24.06.2024. 18:46
0
IZVOR: glassrpske.com

Mjesec dana prije puta u Francusku, košarkaši Srbije započinju pripreme pred Olimpijske igre, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Tim povodom je organizovana i konferencija za medije na kojoj se javnosti obratio selektor Svetislav Pešić.

Na konferenciji za medije su selektor Svetislav Pešić, predsjednik KSS Predrag Danilović i kapiten Bogdan Bogdanović.

Predrag Danilović je rekao da konferenciju počinju sa tužnom viješću, misleći na smrt poznatog košarkaša Dragana Kapičića.

- Što se tiče Olimpijskih igara, KSS predstavlja tri reprezentacije. Kao što sam i do sada govorio, uloga KSS u svemu tome jeste da sve te selekcije, da svi imaju odlične uslove. Svako treba da odradi svoj posao. Kada je to bilo, uvek smo imali dobar rezultat. Želim im da budu zdravi. Odlični momci, svi znamo kakve kvalitete imaju. Ako Bog da, da se vratimo sa dobrim rezultatom - rekao je Danilović.

Selektor Pešić se takođe osvrnuo na odlazak legende srpske košarke.

- Malo nas je zatekla vest da smo izgubili Kaponju. Ogromna tuga za nas koji smo ga lično poznavali. Ja lično, baš me je to potreslo. Sa druge strane, život ide dalje. Želim da čestitam odbojkaškoj reprezentaciji koja se plasirala na OI i da poželimo sreću fudbalerima na Evropskom prvenstvu. Što se nas tiče, mi zvanično počinjemo pripreme za OI iako već nedelju nada, doduše individualno, smo aktivni. Što se tiča plana priprema, započinjemo od večeras - rekao je Pešić.

- Možda organizujemo još neku utakmicu. Potrebna nam je, ali teško jer sve reprezentacije koje bi došle u obzir imaju kvalifikacione utakmice. To su 24 ekipe koji bi mogli da budu potencijalni protivnici u pripremama. To je to što se tiče priprema. Što se tiče ekipe, umesto Lučića koji se zahvalio na pozivu, mi smo pozvali Radanova koji je u našem programu tri godine. Sa 16 igrača počinjemo pripreme, pa ćemo da vidimo kako ide - rekao je selektor.

On je takođe pomenuo i povredu Nikole Jovića zbog koje mu se noga sada nalazi u ortopedskoj čizmi.

- Nikola je u procesu rehabilitacije, terapije. Za sada je sve dobro. Nadamo se da će ovaj period od sedam dana da mu posluži da se priključi ekipi – rekao je.

Bogdan Bogdanović je prvo izrazio saučešće porodici Kapičić.

- Hvala i vama što ste došli u ovolikom broju da nas podržite pred OI, sami znate da je Olimpijada sam vrhunac sporta i drago mi je da i dalje imamo vašu podršku. Drago mi je da vas vidim u ovom broju, što se tiče saigrača i ekipe, spremni smo za rad, spremni smo za prvenstvo, pričam mentalno, nego fizički, to je Kari zadužen za to. Nadam se da će nas povrede zaobići i to je to što bih mogao da poželim - rekao je Bogdanović.

Bogdanović se takođe osvrnuo o stavu prema reprezentaciji.

- Drago mi je da vi to prepoznajete, da vidite. Naš zadatak kad nastupamo je da motivišemo ne samo decu i klince, nego i neke mlađe generacije koje su bliže nastupu za reprezentaciju. To je poseban momenat i druženja i igre. Ne znam kako bih to drugačije opisao. Svake godine mi je sve lepše da budem ovde. Nadam se da će me zdravlje poslužiti, to je ono čime se najviše i bavim – rekao je on.

On je takođe odgovorio šta mu je teže – OI ili Mundobasket.

- Svako takmičenje je za sebe teško i novo je iskustvo. Nikada nisam gledao onako daleko unapred, nego sam išao dan za danom. Tako pristupam i ovom letu. Mislim da kao i svako leto treba da počnemo od tog stvaranja hemije, unutrašnjeg druženja, da budemo srećni što smo tu, da budemo zadovoljni društvom koje imamo i mislim da ne treba da se opterećujemo drugim stvarima – objasnio je.

Najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić stigao je na okupljanje reprezentacije Srbije.

MVP NBA lige je preskočio Mundobasket prošle godine, ali se odazvao selektoru za izazove koji čekaju "orlove" u Parizu.

Najveći uspjeh sa reprezentacijom svakako mu je olimpijsko srebro iz Rio de Žaneira 2016. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena
ER Srbija odškolovala prvu ženu na kapetanskoj poziciji u istoriji kompanije ER Srbija odškolovala prvu ženu na kapetanskoj poziciji u istoriji kompanije
Helikopter MUP-a Srbije čeka na odobrenje Helikopter MUP-a Srbije čeka na odobrenje
Najčitanije
 • Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi
  52m
  3
 • Ubijene dvije osobe, jedna povrijeđena
  14h 54m
  0
 • Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
  21h 25m
  7
 • Petar Bojović - slavljen i ponižen
  1h 28m
  1
 • Udar groma napravio veliku materijalnu štetu na kući porodice Matović u Istočnoj Ilidži (FOTO)
  3h 46m
  0