Piksi: Spremni smo da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska

15.06.2024. 19:31
0
IZVOR: glassrpske.com

Imao sam sreće da budem akter turnira, svjetskih i evropskih kao igrač, sada i kao trener.

Veliko iskustvo, ali jedan turnir kao EURO zahtjeva maksimalnu koncentaciju u svakoj utakmici, da pokažete kvalitet. Ne bih pravio razliku, svaka utakmica je važna, rekao je Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

On i kapiten tima Dušan Tadić obratili su se medijima u Njemačkoj uoči utakmice Srbija - Engleska.

„Znamo da startujemo sa favoritiom, ali smo radili najbolje što  možemo. Ekipa je spremna za izazove. Zaista smo učinili sve da igrači odrade treneinge na najviše nivom, Verujem da i oni jedva čekaju da utakmice počne. Uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleske“

- Ako postignemo prvi gol, naređenje je da postignemo i drugi. Vrlo prosto. Sad su to šaljiva pitanja, ali u svakom slučaju videćemo kako se razvija utakmica, videćemo u kom pravcu će ići, igrati protiv Engleske, zahteva potpunu koncentraciju i ulazak u meč na maksimum, tako da... Videćemo u svakom slučaju, učinićemo sve da napravimo problem Englezima, da napravimo šanse iz kojih može doći do egzekucije, ali, ne treba zaboraviti da se fudbal igra u dva pravca, generalno moramo biti na visokom nivou, ovo je EURO, ovo nisu kvalifikacije, svaki bod, svaki gol, svaki žuti karton je važan, verujem da ćemo biti spremni za taj čelendž koji se zove Engleska-.

- Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je ekipa spremna za sutrašnju utakmicu protiv Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva, i da je vrijeme da nacionalna selekcija napravi iskorak i da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

Reprezentacija Srbije sutra igra utakmicu prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu protiv Engleske od 21 čas u Gelzenkirhenu.

- Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmcia počne. U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska - izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Srbija poslije 24 godina igra EP, to je bilo poslednje prvenstvo na kojem je reprezentacija prošla grupnu fazu nekog velikog takmičenja, u međuvremenu je igrala četiri Svjetska prvenstva.

- Neki igrači se nisu ni rodili kad smo bili na Evropskom prvenstvu. Dugo čekamo, mislim da smo zasluženo ovde, mislim da smo uspeli da dovedemo Srbiju u krem fudbala, sad je na nama da napravimo iskorak, a iskorak je da se fokusiramo na ono što predstoje, a to je da pokušamo da uradimo sve, da prvu fazu prođemo uspešno. Ono što mogu da poručim ljudima koji nas podržavaju i vole, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, da ćemo dati čak i više od maksimuma, to vidim po igračima, vidim da su spremni, kompletan deo priprema odradili bez ijedne reči i bez ijedne zadrške, tako da, sa te strane sam zadovoljan da ću imati igrače zdrave, igrače koji jedva čekaju da pokažu svoj talenat - rekao je Stojković.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić smatra da nikad nije bilo veće zajedništvo u timu i da su igrači postali iskusniji i zreliji.

- Veliki broj igrača je igrao na SP i sad EP, mislim da će biti iskustvo od velike važnosti i značaja. Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajedništvo sad, mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli. Zajedništvo je nikad veće i želimo da pokažemo to na terenu. Englezi su favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi - poručio je Tadić.

On je rekao i da ne djeluje da su ih Englezi potcjenili uoči meča.

- Oni su definitivno favoriti za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi. Što se tiče komentara, da hoće da zatvore jaču nogu, ali, neka probaju, pa će videti - istkao je Tadić.

Mitrović i Tadić imaju bogato iskustvo nastupa u Premijer ligi. Mitrović je igrao za Fulam i Njukasl, a Tadić u Sautemptonu.

- Imali smo predivne godine u Engleskoj, bio sam četiri godine, on je bio šest ili sedam, ono što je značajnijo je da smo ostavili nasleđe i mislim da smo pomogli našim timovima i uživali su u utakmicama i igri, ali kako bismo dobili motivaciju, a to nam treba, to imamo, Engleska je veliki tim, velika reprezentacija i uvek se morate dokazati i naravno, želite igrati najbolje što želite za svoju zemlju i biti ponosni u dresu koji nosite - rekao je kapiten.

Komentari 0
Povezane vijesti
Piksi: „Videćemo da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača“ Piksi: „Videćemo da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača“
Vučić: „Očekujem eskalaciju situacije u Evropi i svetu“ Vučić: „Očekujem eskalaciju situacije u Evropi i svetu“
Pešić okuplja “orlove”: Stigao i Jokić, Jovićeva čizma brine (VIDEO) Pešić okuplja “orlove”: Stigao i Jokić, Jovićeva čizma brine (VIDEO)
Najčitanije
  • Prevrnuo se ringišpil, ima povrijeđenih
    11h 28m
    0
  • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
    23h 11m
    0
  • Han Pijesak: Prva traktorijada okupila oko 20 učesnika (VIDEO)
    19h 40m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
    21h 42m
    0
  • Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila
    10h 43m
    2