Ping: Spremni smo da jačamo saradnju u oblastima ekonomije i kulture

31.01.2022. 14:00
0
IZVOR: Katera

Delegacija Ambasade Kine u BiH, koju je predvoditi ambasador Ji Ping, posjetila je danas Trg Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da je Trg okićen tradicionalnim kineskim lampionima, koje je donirala kineska Ambasada, te sa maskotama predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Pekingu - Pandom i Lampionom.

- Danas proslavljamo i kinesku Novu godinu, ali smo započeli i značajnu saradnju u oblasti kulture koja će biti prisutna tokom čitave godine, ali i narednih godina -  istakao je Katić.

Slika

Foto: Katera

Prema njegovim riječima, na današnjem sastanku kineski ambasador je upoznat sa nastankom ove opštine, kao i sa daljnjim planovima.

-  Govorili smo o manifesacijama koje se održavaju u našoj opštini, najprije o Ljetu i Zimi u Istočnom Novom Sarajevu i predstavnici Ambasade su izrazili želju da i oni učestvuju i predstave se stanovnicima opštine Istočno Novo Sarajevo i upoznaju ih sa svojom kulturom – dodao je Katić.

On je dodao da je razgovarano i o mogućnosti posjete kineskih turista ovoj lokalnoj zajednici i gradu Istočno Sarajevo, a prema Katićevim riječima, u narednom periodu nastojaće da razviju i ove oblike saradnje.

Ambasador Kine Ji Ping istakao je da je Ambasada spremna da jača međusobnu saradnju u oblastima ekonomije i kulture.

- Ove sedmice ćemo svjedočiti događajima koji su važni za kineski narod, Novoj godini u znaku tigra i početku Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Posebno mi je drago što šest sportista iz BiH učestvuje na Olimpijskim igrama i oni su ambasadori prijateljstva naše dvije zemlje – rekao je Ping.

On je pojasnio da su dvije maskote ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara Ledena panda, kao simbol čistog srca i odlučnosti i Lampion.

Slika

Foto: Katera

- Lampion je crvene boje i predstavlja dobre rezultate i sreću. Na glavi ove maskote je snijeg i to, takođe, označava dobre uspjehe, jer mi u Kini kažemo da snijeg donosi uspjehe i rezultate. Na Lampionu se nalazi i jedan golub kao simbol mira – rekao je Ping.

On je izrazio nadu da će ove maskote građanima Istočnog Novom Sarajeva  donijeti blagostanje, sreću i zdravlje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    1h 8m
    8
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    21h 17m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    22h 22m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    16h 5m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    12h 19m
    0