Пинг: Спремни смо да јачамо сарадњу у областима економије и културе

31.01.2022. 14:00
0
ИЗВОР: Катера

Делегација Амбасаде Кине у БиХ, коју је предводити амбасадор Ји Пинг, посјетила је данас Трг Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да је Трг окићен традиционалним кинеским лампионима, које је донирала кинеска Амбасада, те са маскотама предстојећих Зимских олимпијских игара у Пекингу - Пандом и Лампионом.

- Данас прослављамо и кинеску Нову годину, али смо започели и значајну сарадњу у области културе која ће бити присутна током читаве године, али и наредних година -  истакао је Катић.

Слика

Фото: Катера

Према његовим ријечима, на данашњем састанку кинески амбасадор је упознат са настанком ове општине, као и са даљњим плановима.

-  Говорили смо о манифесацијама које се одржавају у нашој општини, најприје о Љету и Зими у Источном Новом Сарајеву и представници Амбасаде су изразили жељу да и они учествују и представе се становницима општине Источно Ново Сарајево и упознају их са својом културом – додао је Катић.

Он је додао да је разговарано и о могућности посјете кинеских туриста овој локалној заједници и граду Источно Сарајево, а према Катићевим ријечима, у наредном периоду настојаће да развију и ове облике сарадње.

Амбасадор Кине Ји Пинг истакао је да је Амбасада спремна да јача међусобну сарадњу у областима економије и културе.

- Ове седмице ћемо свједочити догађајима који су важни за кинески народ, Новој години у знаку тигра и почетку Зимских олимпијских игара у Пекингу. Посебно ми је драго што шест спортиста из БиХ учествује на Олимпијским играма и они су амбасадори пријатељства наше двије земље – рекао је Пинг.

Он је појаснио да су двије маскоте овогодишњих Зимских олимпијских игара Ледена панда, као симбол чистог срца и одлучности и Лампион.

Слика

Фото: Катера

- Лампион је црвене боје и представља добре резултате и срећу. На глави ове маскоте је снијег и то, такође, означава добре успјехе, јер ми у Кини кажемо да снијег доноси успјехе и резултате. На Лампиону се налази и један голуб као симбол мира – рекао је Пинг.

Он је изразио наду да ће ове маскоте грађанима Источног Новом Сарајева  донијети благостање, срећу и здравље.

Коментари 0
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 3m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 33m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 14m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    20h 56m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    17h 25m
    0