Kako to da uredno vodosnabdijevanje nije moguće bez ugradnje pumpe?

27.04.2020. 14:42
4
IZVOR: Katera

U sklopu rubrike "Pisma čitalaca" prenosimo vam pismo naše zabrinute sugrađanke, koja već duži vremenski period vodi bitku sa vodosnabdijevanjem, u Ulici "Trg Miroslava Berjana".

Pismo prenosimo u cjelosti.

-Obraćam vam se ovom prilikom da mi pomognete da razumijem kako to da uredno vodosnabdijevanje u Istočnom Sarajevu nije moguće bez ugradnje pumpe? To je jedino objašnjenje iz Vodovoda koje mi daju na svaki moj poziv za slab pritisak ili potpuni nestanak vode.

Od situacije koja nas je zadesila, zbog nestanka vode i redukcije navodno izazvane sušom zbog visokih temperatura ljeta 2019., svi će se složiti sa mnom da pritisak vode više nikome nije isti. Kako to da je do određenog dana bilo sve kako treba i odjednom više nikad nije isti pritisak?

Tako što širenje urbanizma u našem gradu ne može da isprati kapacitet koji Vodovod može da pruži, ali imaju izgovor da se ugradi pumpa.

Pitam se, šta će biti kad ugradimo pumpu i svaka nova zgrada ugradi pumpu, znači totalni prekid vodosnadbijevanja!!??

Čak iz Vodovoda savjetuju da se ne kupuje stan ako prethodno ne provjerite da li je izvođač ugradio pumpu jer inače nećete imati vode.

Što se tiče konkretno Ulice "Trg Miroslava Berjana", njihov odgovor je da je to rizična zona i da svako povećanje potrošnje vode mi ćemo da osjetimo.  Izlazili su na teren tri puta s izgovorom da je greška u sistemu i na kraju su odustali i od toga jer na moju upornost i pozive više im to nije bio izgovor.

Znači treba da se pomirim s tim da neću imati vode?!

Rekli su nam da peremo redovno ruke zbog aktuelnog virusa ali nek neko objasni građanima Istočnog Sarajeva, KOJOM VODOM DA PEREMO RUKE? Da kupujemo flaširanu vodu???

U mom slučaju najčešće nemam tople vode jer plinski bojler ne može da se pokrene.  Da u 21. vijeku grijem vodu da bih imala toplu. Molim svoje sugrađane da svi zavrnu česmu u 20 sati da mogu da okupam svoju djecu ili da ih budim noću u 2 sata da ih okupam, kad je pritisak kakav je i bio prije izgradnje mnogobrojnih zgrada, iako i oni nemaju adekvatno vodosnabdijevanje.

Oni su navodili da će tužiti nekog zbog širenja panike jer nema vode, pa ja sam se njima obraćala da sam u panici jer nemam vode i da ću ja njih tužiti za izazivanje panike.

Dešava se i to da mi kao četveročlana porodica za vrijeme policijskog časa za Vaskrs četiri sata ostanemo bez kapi vode, sa dvoje djece, jedno od 6 godina i bebom od 4 mjeseca.

Objasnili su mi da je to ono o čemu su mi govorili.

Naša zgrada broji 6 stanova, 12 članova, od toga 5 penzionera.

Je li stvarno mislite da smo u mogućnosti da finansiramo ugradnju pumpe? Evo, i da ugradimo, koja je garancija da nam Vodovod za godinu dana neće opet isto reći i tražiti jaču pumpu? Objasniće nam da zbog širenja urbanizma ne mogu da isprate potrebe građana?

Išla sam lično u njihove prostorije da se žalim, poslali su me da se žalim opštini, ali zbog trenutne situacije i virusa nisam u mogućnosti to da uradim.

Ne mogu da se pomirim s tim da pritisak vode ne može da isprati osnovne potrebe građana, iako se oni izjašnjavaju da je vodosnabdijevanje uredno.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Mora biti zakonskog nacina! 16.05.2020. 00:08
    Pozovite nekog advokata-moja majka ode u neku besplatnu pravnu pomoc(tu je negdje u lukavici) mora biti nacina. I jos jedan vazan savjet! Kad vam nestane vode i kad dolazi-nemojte odvrtati cijevi jer tad zrak ludo vrti satove i dolaaze racuncine!
  • Generic placeholder image
    Tuzbe! 16.05.2020. 00:06
    Platili ste stan i porez, prikljucke na vodovodnu mrezu! Dolaze li vam racuni? Imate li vode-nemate? Nabijte im 20litara mastila i protjerajte nazad kroz cesme u sistem pa ce da vidite kako placu!
  • Generic placeholder image
    Mm 28.04.2020. 20:07
    Zivim takodje pored Famosovih zgrada. Zalili smo se i napravili su nam predracun od 6000 KM kako bi se prikljucili na drugi vodovod.
  • Generic placeholder image
    DD 27.04.2020. 17:34
    Potpuno isti slučaj u ulici vogošćanska, i potpuno isti odgovori iz vodovoda a kako ko napravi kuću tako dobije odobrenje za priključak na mrežu čija je cijev fi 50 milimetara a postavljena je 1982 godine
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    11h 25m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    12h 40m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    18h 31m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    16h 58m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    18h 50m
    0