Planiran upis 672 srednjoškolca na području grada Istočno Sarajevo

25.04.2023. 15:38
0
IZVOR: srna.rs

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred u školskoj 2023/2024. godini u četiri srednje škole planiran je upis 672 učenika, izjavila je danas Srni samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan.

Berjanova navodi da bi u Srednjoškolskom centru "Vasilije Ostroški" na Sokocu trebalo da bude primljeno 108 učenika.

U sokolačkoj Gimnaziji, u opšti smjer, planiran je prijem 20 učenika u centralnoj školi na Sokocu, kao i 16 učenika u područnoj školi na Han Pijesku.

- Na računarsko-informatičkom smjeru u ovoj školi planiran je upis 24 učenika, koliko i u šumarskoj struci za zanimanje šumarski tehničar. U okviru ekonomske struke, za zanimanje carinski tehničar, koji se prvi put uvodi u sokolačkom srednjoškolskom centru, planiran je upis 24 učenika - ističe Berjanova.

Ona dodaje da je u Srednjoškolskom centru "Pale" planiran upis 204 učenika.

U paljanskoj Gimnaziji, na opštem smjeru, planirano je formiranje dva odjeljenja prvog razreda, odnosno, upis 40 učenika, dok bi na računarsko-informatičkom smjeru trebalo da bude upisano 20 učenika.

Berjanova navodi da je po jedno odjeljenje planirano na smjerovima kulinarskog i arhitektonskog tehničara, po 24 učenika, dok je na smjeru turističkog tehničara planiran upis 48 učenika i formiranje dva odjeljenja.

- Na smjeru tehničar ce-en-ce tehnologije trebalo bi da budu primljena 24 učenika, a za trogodišnja zanimanja na smjerovima auto-mehaničar i instalater planiran je upis po 12 učenika - dodaje Berjanova.

Prema njenim riječima, u Srednjoškolskom centru "Istočna Ilidža" predviđen je upis 172 učenika prvog razreda.

U Gimnaziji, na opštem smjeru, planiran je upis 40 učenika i formiranje dva odjeljenja, a na društveno-jezičkom smjeru 20 učenika.

Berjanova pojašnjava da bi po jedno odjeljenje trebalo da bude formirano na smjerovima ekonomski tehničar, poslovno-pravni tehničar, farmaceutski tehničar i zubno-stomatološki tehničar, gdje je planiran upis po 24 učenika.

Na smjerovima muzički saradnik-teoretičar i muzički izvođač planiran je upis po osam učenika.

- U Srednjoj školi `28. juni` u Istočnom Novom Sarajevu, prema planu, trebalo bi da bude upisano 188 učenika - ističe Berjanova.

Ona dodaje da bi po 24 učenika trebalo da bude upisano na smjerove turistički tehničar, ugostiteljski tehničar, tehničar informacionih tehnologija i tehničar računarstva i programiranja, te na smjeru tehničar logistike i špedicije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
"Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO) "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    11h 26m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    10h 24m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    14h 17m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    15h 34m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    10h 38m
    1