Планиран упис 672 средњошколца на подручју града Источно Сарајево

25.04.2023. 15:38
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју града Источно Сарајево у први разред у школској 2023/2024. години у четири средње школе планиран је упис 672 ученика, изјавила је данас Срни самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Александра Берјан.

Берјанова наводи да би у Средњошколском центру "Василије Острошки" на Сокоцу требало да буде примљено 108 ученика.

У соколачкој Гимназији, у општи смјер, планиран је пријем 20 ученика у централној школи на Сокоцу, као и 16 ученика у подручној школи на Хан Пијеску.

- На рачунарско-информатичком смјеру у овој школи планиран је упис 24 ученика, колико и у шумарској струци за занимање шумарски техничар. У оквиру економске струке, за занимање царински техничар, који се први пут уводи у соколачком средњошколском центру, планиран је упис 24 ученика - истиче Берјанова.

Она додаје да је у Средњошколском центру "Пале" планиран упис 204 ученика.

У паљанској Гимназији, на општем смјеру, планирано је формирање два одјељења првог разреда, односно, упис 40 ученика, док би на рачунарско-информатичком смјеру требало да буде уписано 20 ученика.

Берјанова наводи да је по једно одјељење планирано на смјеровима кулинарског и архитектонског техничара, по 24 ученика, док је на смјеру туристичког техничара планиран упис 48 ученика и формирање два одјељења.

- На смјеру техничар це-ен-це технологије требало би да буду примљена 24 ученика, а за трогодишња занимања на смјеровима ауто-механичар и инсталатер планиран је упис по 12 ученика - додаје Берјанова.

Према њеним ријечима, у Средњошколском центру "Источна Илиџа" предвиђен је упис 172 ученика првог разреда.

У Гимназији, на општем смјеру, планиран је упис 40 ученика и формирање два одјељења, а на друштвено-језичком смјеру 20 ученика.

Берјанова појашњава да би по једно одјељење требало да буде формирано на смјеровима економски техничар, пословно-правни техничар, фармацеутски техничар и зубно-стоматолошки техничар, гдје је планиран упис по 24 ученика.

На смјеровима музички сарадник-теоретичар и музички извођач планиран је упис по осам ученика.

- У Средњој школи `28. јуни` у Источном Новом Сарајеву, према плану, требало би да буде уписано 188 ученика - истиче Берјанова.

Она додаје да би по 24 ученика требало да буде уписано на смјерове туристички техничар, угоститељски техничар, техничар информационих технологија и техничар рачунарства и програмирања, те на смјеру техничар логистике и шпедиције.

Коментари 0
Повезане вијести
Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
У Источном Сарајеву рођена једна беба У Источном Сарајеву рођена једна беба
Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје Благоју Марковићу и Марку Стевановићу уручене награде за најбоље пословне идеје
Најчитаније
  • Легенда о Милуну Мимићу
    9h 0m
    9
  • Сјећање на убијене цивиле у селу Пресјеница
    8h 4m
    11
  • Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
    11h 7m
    1
  • Источној Илиџи одобрен грант у износу од 400.000 евра за реконструкцију водоводне мреже Матића Врело
    7h 34m
    0
  • Промјена породичног љекара, педијатра и гинеколога од 1. септембра до 31. октобра
    10h 37m
    0