Pobjednik OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Istočna Ilidža

11.11.2019. 14:17
0
IZVOR: SRNA

Učenici Osnovne škole /OŠ/ „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže pobjednici su regionalnog takmičenja iz poznavanja pokreta Crvenog krsta i učestvovaće na republičkom takmičenju koje će biti održano na Palama u petak, 15. novembra.

Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva, a treće učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Rogatice.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo Milan Simanić istakao je da je na današnjem, 19. regionalnom takmičenju iz poznavanja pokreta Crvenog krsta, učestvovalo sedam ekipa iz osnovnih škola sa područja regije, odnosno od Kalinovika do Han Pijeska, a koje su pobjednici školskih i opštinskih takmičenja.

Simanić je pojasnio da je takmičenje imalo četiri dijela – test od 10 pitanja, usmeno odgovaranje na pitanja, rješavanje anagrama i osmosmjerki.

On je naglasio da su učenici pripremili i predstavu, tako da je takmičenje imalo i zabavni karakter.

-Prezadovoljan sam znanjem koje pokazuju učenici sa naše regije, budući da na republičkim takmičenjima najčešće osvoje prvo mjesto. To govori da naši učenici rade sa svojim nastavnicima, koji su karika našeg Crvenog krsta - istakao je Simanić.

Simanić je podsjetio da Crveni krst Republike Srpske svake godine organizuje seminar za nastavnike kako bi ojačali saradnju i nastavili rad na humanitarnom polju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 9m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 53m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    14h 38m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    11h 37m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    11h 43m
    0