Побједник ОШ „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа

11.11.2019. 14:17
0
ИЗВОР: СРНА

Ученици Основне школе /ОШ/ „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе побједници су регионалног такмичења из познавања покрета Црвеног крста и учествоваће на републичком такмичењу које ће бити одржано на Палама у петак, 15. новембра.

Друго мјесто освојила је екипа ОШ „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, а треће ученици ОШ „Свети Сава“ из Рогатице.

Секретар Градске организације Црвеног крста Источно Сарајево Милан Симанић истакао је да је на данашњем, 19. регионалном такмичењу из познавања покрета Црвеног крста, учествовало седам екипа из основних школа са подручја регије, односно од Калиновика до Хан Пијеска, а које су побједници школских и општинских такмичења.

Симанић је појаснио да је такмичење имало четири дијела – тест од 10 питања, усмено одговарање на питања, рјешавање анаграма и осмосмјерки.

Он је нагласио да су ученици припремили и представу, тако да је такмичење имало и забавни карактер.

-Презадовољан сам знањем које показују ученици са наше регије, будући да на републичким такмичењима најчешће освоје прво мјесто. То говори да наши ученици раде са својим наставницима, који су карика нашег Црвеног крста - истакао је Симанић.

Симанић је подсјетио да Црвени крст Републике Српске сваке године организује семинар за наставнике како би ојачали сарадњу и наставили рад на хуманитарном пољу.

Коментари 0
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 52m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 6m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 56m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 21m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 54m
    0