Počelo čišćenje korita Paljanske Miljacke

21.10.2020. 16:28
1
IZVOR: SRNA

Na Palama je danas počela sanacija i uređenje dijela korita rijeke Miljacke, a vrijednosti radova iznosi 300.000 KM. Opština Pale za ovaj projekat izdvojila je 100.000 KM, a preduzeće "Vode Srpske" 200.000 KM.

Načelnik opštine Boško Jugović zahvalio je direktoru preduzeća "Vode Srpske" Miroslavu Milovanoviću za razumijevanje i podršku, kao i najavljeni nastavak saradnje na realizaciji budućih važnih projekata na području Pala.

- Na uređenju korita Miljacke nije bilo ozbiljnijih sanacionih radova još od 1983. godine. Mi na ovaj način pokazujemo odgovornost i ozbiljnost, te rješavamo još jedan dugogodišnji problem koji se tiče svih naših građana, a pogotovo onih koji žive u priobalnom dijelu Miljacke - rekao je Jugović Srni.

On je podsjetio da je lokalna zajednica nedavno okončala sve zakonske procedure i potpisala ugovor sa izvođačem radova i nadzornim organima, i tako stvorila uslove da se krene u praktičnu realizaciju ovog projekta.

Jugović je istakao da će opština Pale nastaviti sa investicijama, te realizovati i projekat uređenja korita Repašnice, uz paralelnu izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže na tom lokalitetu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale 21.10.2020. 18:38
    Sjetio se ti pred izbore,mudro nema sta. Koja firma je izvodjac,garant neko tebi blizak
Povezane vijesti
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    14h 55m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    14h 11m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    11h 27m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    9h 49m
    0
  • Danas Markovdan
    18h 37m
    0