Počelo izdavanje prenosivih registarskih tablica u Srpskoj

24.09.2024. 10:53
0
IZVOR: rtrs.tv

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske počelo je proces izdavanja prenosivih registarskih tablica, a prve prenosive registarske tablice izdate su u Policijskoj upravi Doboj.

- Ovaj proces odvija se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilnikom o registrovanju vozila, a namjena navedenih registarskih tablica je isključivo za saobraćaj vozila unutar Republike Srpske i BiH, u slučaju kada se vozila kreću do mjesta carinjena, homologacije, servisiranja, prodajnog ili izložbenog mjesta, mjesta atestiranja, skladištenja, nadogradnje i za vozila kojima se obavlja eksperimentalna vožnja - navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se dodaje da MUP Srpske ostaje posvećen unapređenju svojih administarativnih usluga, a navedena mogućnost svakako će olakšati i unaprijediti poslovanje privrednih subjekata kojima je ova formalnost od značaja za sam rad, a takođe će imati i pozitivan uticaj za sve zainteresovane građane Republike Srpske i BiH.

- Pozivamo sva zainteresovana lica na području Republike Srpske da, ukoliko imaju potrebu, da se obrate organizacionim jedinicama ovog Ministarstva sa zahtjevom za izdavanje prenosivih registarskih tablica - navodi se u saopštenju MUP-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske? Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
Kulić razgovarao sa kineskom delegacijom o saradnji Kulić razgovarao sa kineskom delegacijom o saradnji
Objavljen konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade Objavljen konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade
Najčitanije
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    23h 21m
    23
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    23h 8m
    0
  • Trebević postaje centar medicinskog turizma
    17h 18m
    0
  • Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među kojima i troje djece
    23h 39m
    0
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    3h 5m
    0