Počelo obilježavanje Dana Republike Srpske

08.01.2021. 16:13
0
IZVOR: RTVBN

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, povodom 9. januara - Dana Republike, položila vijenac na spomenik poginulim borcima na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci.

Širom Republike Srpske počelo je obilježavanje Dana Republike. U Banjaluci su najviši zvaničnici Srpske, kao i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH, položili vijence na spomen obilježja palim borcima u prethodnim ratovima.

Program obilježavanja Dana Republike počeo je polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija".

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da treba poštovati sve one koji su branili slobodu u kojoj mi danas živimo. 

- Ta sloboda je stvarana mukotrpno uz mnogo ljudskih žrtava, ljudi su ostali bez dijelova tijela, a materijalna razaranja su ogromna i dok sve to danas obilježavamo u slobodi treba da cijenimo sve te žrtve ne smijemo prestati iskazivati poštovanje prema svemu onome što su oni dali i ugradili u temelje Republike Srpske - kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Vijenci su položeni i na Trgu palih boraca Narodno oslobodilačkog rata kao i na Spomen-kosturnici na gradskom groblju.

Pored brojnih zvaničnika, cvijeće je položila i delegacija Parlamenta Srpske. Kažu da je 9. januar bitan datum za sve građane jer je tada stvorena Republika Srpske. 

- Nažalost, danas preživjeli borci i porodice poginulih boraca nemaju zaslužno mjesto u društvu kao što ga zaslužuju. To se tako ponavlja iz godine u godinu, od 9.januara do 9.januara. Samo u ovoj kosturnici ima preko 500 - 600 tijela koja nisu identifikovani. Ne može me niko ubijediti da to tako mora biti jer da postoji politička volja sve bi to trebalo doći na svoje mjesto - ističe Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Povodom obilježavanja 9 januara - Dana Republike Srpske, zvaničnici su položili vijence i cvijeće na grobnicu 12 banjalučkih beba na banjalučkog gradskom groblju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
Sve više gojaznih u Srpskoj, posebno djece Sve više gojaznih u Srpskoj, posebno djece
Amerikanka se preko sira zaljubila u Hercegovinu Amerikanka se preko sira zaljubila u Hercegovinu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    9h 33m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    14h 48m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    4h 16m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    6h 16m
    2
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    12h 34m
    0