Počelo ročište episkopu Joanikiju, advokat traži odgađanje zbog epidemije

16.07.2020. 10:16
0
IZVOR: ATV

U nikšićkom Osnovnom sudu počelo je ročište u postupku protiv Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika Srpske pravoslavne crkve, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mjera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti.

Advokat episkopa i sveštenika Sava Kostić predložio je odgađanje ročišta zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona i očekuje se izjašnjenje suda o njegovom prijedlogu.

Kostić smatra da sudnica ne obezbjeđuje propisane mjere fizičke distance, ukazujući da bi trebalo voditi računa o zdravlju u trenutnoj situaciji.

Episkop Joanikije i sveštenici Slobodan Jokić, Dragan Krušić, Ostoja Knežević, Vasilije Brborić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Nikola Marojević i Mirko Vukotić optuženi su da su na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja, prekršili Krivični zakonik Crne Gore.

U optužnom prijedlogu navedeno je da su tog dana, kada se u Nikšiću tradicionalno obilježava praznik Svetog Vasilija, "postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta – litije ulicama grada".

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Oni koji idu Hristovim putem učestvovaće u slavi vaskrsenja Mitropolit Joanikije: Oni koji idu Hristovim putem učestvovaće u slavi vaskrsenja
Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    10h 27m
    8
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    23h 37m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    8h 29m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    22h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    7h 22m
    0