Počinje izgradnja hotelsko-apartmanskog naselja vrijednog 50 miliona KM

15.07.2020. 17:15
1
IZVOR: Katera

Ski centar Ravna planina predstavio je i najavio danas izgradnju hotelsko-apartmanskog naselja, na polaznoj stanici gondole „Jahorina ekspres“, ukupne površine od 25.000 metara kvadratnih.

Iz Ski centra Ravna planina, koji je nalazi u podnožju istoimene planine, na oko 2 kilometra od centra Pala, rekli su za Kateru da je projektom predviđena izgradnja hotelsko-apartmanskog kompleksa koji će se sastojati od tri hotela visoke kategorije.

- Jedan od njih će biti u sklopu postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta „Gondola“ i taj hotel će biti u vlasništvu naše firme, dok će druga dva hotela biti u vlasništvu individualnih investitora. Takođe, u sklopu kompleksa će se nalaziti 16 objekata sa apartmanima ukupne korisne površine od 15.000 m2, koji su namijenjeni prodaji – kažu iz Ski centra Ravna planina.

Prema njihovim riječima, smještajni objekti će raspolagati modernim, luksuznim apartmanima površine od 30 do 40 metara kvadratnih, dizajniranim u planinskom stilu i gradiće se po specijalno razvijenim sistemima, pod tehnologijom „pametne kuće“.

- S obzirom da je planirana izgradnja objekata visoke kategorije, hoteli samim tim podrazumijevaju i daleko veće zahtjeve u pogledu sadržaja i ponude, sa poluotvorenim bazenom, olimpijskih dimenzija, raznovrsnim sadržajima iz oblasti Wellness&Spa programa, konferencijskim salama i drugo. Izgradnju smještajnih jedinica pratiće izgradnja odgovarajućeg parking prostora, a uskladu sa brojem i potrebama novoizgrađenih objekata – navode iz Ski centra Ravna planina.

Oni navode da je jedna građevinska lokacija za izgradnju hotela već prodata i da je u toku priprema neophodne dokumentacije za početak građenja.

- Pripremni radovi za početak gradnje hotelsko-apartmanskog naselja su u toku, a gradnja je planirana u toku ove ljetne sezone. Naravno, to će zavisiti i od vremenskih prilika, kao i novonastale situacije u vezi sa virusom korona, koji je imao uticaj na sve privredne grane u našoj zemlji, ali i svijetu. Rok završetka radova je u naredne dvije godine – ističu iz Ski centra Ravna planina.

Kako saznajemo, vrijednost izgradnje ovog hotelsko-apartmanskog sadržaja, kompaniju „Majneks“ i Ski centar Ravna planina koštaće oko 50 miliona maraka, a s obzirom da se radi o modernim i luksuznim smještajnim jedinicama, u kojima će biti primijenjena nova rješenja i tehnologije poput „pametne kuće“.

- Ski centar Ravna planina će biti prepoznat kao značajan faktor razvoja zimskog, ali isto tako i ljetnog turizma ovog dijela naše zemlje, sa sve većim brojem domaćih i stranih turista. Jedini nedostatak i „usko grlo“ u dosadašnjoj ponudi bio je nedostatak smještajnih kapaciteta, što će se od naredne zimske sezone promijeniti – navode iz Ski centra Ravna planina.

U skladu sa dosadašnjim istraživanjima tržišta i interesovanju, i potražnji potencijalnih investitora, u Ski centru Ravna planina navode  da će planirani kompleks u cjelosti biti popunjen, a investicija više nego opravdana.

 

Novinar: Miljan Rašević

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Bojan 15.07.2020. 18:12
    Svaka cast sa Ravnu planinu, ovaj centar pretenduje da bude u samom vrhu sto se tice Balkanskih centara.
Povezane vijesti
Ispunjen zavjet o gradnji crkve "nasred Foče" (FOTO) Ispunjen zavjet o gradnji crkve "nasred Foče" (FOTO)
U toku velika akcija pomoći za izgradnju Parohijskog doma u Prebilovcima U toku velika akcija pomoći za izgradnju Parohijskog doma u Prebilovcima
Paljanka Nikolina Dragoljević šampionka BiH u veleslalomu Paljanka Nikolina Dragoljević šampionka BiH u veleslalomu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    34m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 58m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    20h 51m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    14h 42m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    22h 48m
    0