Počinje kampanja povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj

07.04.2022. 15:10
0
IZVOR: srpskainfo.com

Kampanja „Lako je pojas vezati“ zvanično će početi u opštini Sokolac u petak, 8. aprila, na poligonu sportske dvorane u 12 časova.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske saopštili su da će na poligonu sportske dvorane Sokolac biti organizovane aktivnosti sa srednjoškolcima koji će isprobati simulator prevrtanja vozila i strme ravni, kao i nagradna igra gdje će biti dodijeljena dječija auto-sjedišta.

– Navedenoj konferenciji prisustvovaće direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Mladen Petrović, glavni ispektor u Jedinici policije za bezbjednost saobraćaja MUP Dragan Milošević, predstavnici opštine Sokolac i ostali predstavnici subjekata koji sprovode kampanju. Osim navedenih aktivnosti, u kabinetu načelnika opštine Sokolac, nakon završetka konferencije za medije biće održan radni sastanak na temu stanja bezbjednosti saobraćaja na teritoriji opštine Sokolac, rada lokalnog savjeta i preventivne aktivnosti koje će se provoditi do kraja godine. Bezbjednosni pojas predstavlja jedan od najefektivnijih elemenata pasivne bezbjednosti u vozilima – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo saobraćaja i veza, MUP, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez RS, jedinice lokalnih samouprava, RTRS kao medijski partner i kompanije Vitinka kao društveno odgovorna kompanija će, u periodu od 8. aprila do 12. maja 2022, sprovesti preventivnu kampanju „Lako je pojas vezati!“

Cilj ove kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj, povećanjem upotrebe bezbjednosnih pojaseva kod vozača i putnika u vozilu, kao i dječijih autosjedišta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    4h 12m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    14h 30m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    14h 36m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    14h 34m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    13h 25m
    0