Pojačan rad inspekcije, pod nadzorom 120 lica

18.03.2020. 09:30
0
IZVOR: Srna

Inspekcija grada Istočno Sarajevo pojačala je aktivnosti i kontrolu sprovođenja obaveznih, preventivnih, mjera uzrokovanih situacijom u vezi sa virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom je 120 lica kojima su izdata detaljna uputstva za samoizolaciju.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Bojan Perišić naveo je da su inspektori danonoćno na terenu, da su uvedena i dežurstva nakon radnog vremena, te da su zdravstveni inspektori u pripravnosti 24 časa, navodi se na sajtu Gradske uprave.

- Pratimo sprovođenje naredbi, u prvom redu dezinfekcije svih javnih objekata, površina i sredstava javnog prevoza. Održavamo i stalne kontakte sa Inspektoratom Republike Srpske, zdravstvenim ustanovama i Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske - Regionalni centar Istočno Sarajevo - rekao je Perišić.

On je naveo da gradski tržišni inspektori kontrolišu poštovanja naredbi o radnom vremenu svih poslovnih subjekata, kao i visinu cijena osnovnih životnih namirnica u trgovinskim objektima.

- Do sada nismo zabilježili prekršaje te vrste, u smislu da trgovci samoinicijativno podignu cijenu namirnica ili lijekova. U svim objektima koje su do sada kontrolisali naši inspektori, cijene proizvoda i robe su na propisanom nivou od 5. marta - istakao je Perišić.

On je dodao da u navedenim slučajevima inspektori imaju obavezu da primjene nultu stopu tolerancije za neodgovorne, te da sve prekršioce očekuju drastične zakonom propisane kazne.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbija: Deset hiljada građana prijavilo se za zdravstveni nadzor Srbija: Deset hiljada građana prijavilo se za zdravstveni nadzor
Rogatica: Pod zdravstvenim nadzorom četiri lica Rogatica: Pod zdravstvenim nadzorom četiri lica
Rogatica: Pod zdravstvenim nadzorom šest lica Rogatica: Pod zdravstvenim nadzorom šest lica
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    8h 19m
    10
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    7h 56m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    3h 44m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    8h 28m
    4
  • Komplikovan politički sistem: Na ovaj način se računaju mandati u BiH
    21h 9m
    0