Појачан рад инспекције, под надзором 120 лица

18.03.2020. 09:30
0
ИЗВОР: Srna

Инспекција града Источно Сарајево појачала је активности и контролу спровођења обавезних, превентивних, мјера узрокованих ситуацијом у вези са вирусом корона, а под здравственим надзором је 120 лица којима су издата детаљна упутства за самоизолацију.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове у Градској управи Источно Сарајево Бојан Перишић навео је да су инспектори даноноћно на терену, да су уведена и дежурства након радног времена, те да су здравствени инспектори у приправности 24 часа, наводи се на сајту Градске управе.

- Пратимо спровођење наредби, у првом реду дезинфекције свих јавних објеката, површина и средстава јавног превоза. Одржавамо и сталне контакте са Инспекторатом Републике Српске, здравственим установама и Институтом за јавно здравство Републике Српске - Регионални центар Источно Сарајево - рекао је Перишић.

Он је навео да градски тржишни инспектори контролишу поштовања наредби о радном времену свих пословних субјеката, као и висину цијена основних животних намирница у трговинским објектима.

- До сада нисмо забиљежили прекршаје те врсте, у смислу да трговци самоиницијативно подигну цијену намирница или лијекова. У свим објектима које су до сада контролисали наши инспектори, цијене производа и робе су на прописаном нивоу од 5. марта - истакао је Перишић.

Он је додао да у наведеним случајевима инспектори имају обавезу да примјене нулту стопу толеранције за неодговорне, те да све прекршиоце очекују драстичне законом прописане казне.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија: Десет хиљада грађана пријавило се за здравствени надзор Србија: Десет хиљада грађана пријавило се за здравствени надзор
Рогатица: Под здравственим надзором четири лица Рогатица: Под здравственим надзором четири лица
Рогатица: Под здравственим надзором шест лица Рогатица: Под здравственим надзором шест лица
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    6h 15m
    2
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    5h 52m
    0
  • Породица Топић има још једно чудо: Софија оборила рекорд сестре Ангелине
    23h 35m
    0
  • Компликован политички систем: На овај начин се рачунају мандати у БиХ
    19h 5m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    6h 24m
    3