Pojačan saobraćaj teretnih vozila u Gradišci, na Rači i u Karakaju

28.03.2020. 08:41
0
IZVOR: Srna

Saobraćaj teretnih vozila jutros je pojačan na graničnim prelazima Gradiška iz pravca Hrvatske, te na ulazu iz Srbije na Rači i u Karakaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS-a podsjećaju da se zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju duge kolone teretnih vozila na svim graničnim prelazima BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema BiH, a ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

AMS zajedno sa svojim auto-moto društvima zahvaljuje svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa korona maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH
Na graničnim prelazima uhapšeno osam lica Na graničnim prelazima uhapšeno osam lica
Šta donose nova briselska pravila za stanovnike država zapadnog Balkana Šta donose nova briselska pravila za stanovnike država zapadnog Balkana
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    15h 1m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    7h 24m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    11h 57m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    14h 54m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    14h 45m
    0