Policajac uhapšen zbog polne zloupotrebe maloljetne osobe

27.07.2023. 14:22
4
IZVOR: glassrpske.com

Policijski službenik Z.P. iz Banjaluke te žena E.V. iz Sarajeva uhapšeni su zbog seksualne zloupotrebe maloljetne osobe i navođenja na prostituciju, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka terete ih da su počinili krivična djela protiv polnog integriteta na štetu  maloljetnog lica.

- Nakon završene kriminalističke obrade  E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj o krivičnom djelu  navođenje djeteta na prostituciju, dok je protiv  Z.P. podnesen izvještaj o krivičnom djelu  polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina. Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, isti će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u okviru istrage na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci i saglasnsot tužioca na više lokacije u Banjaluci pretresene stambene i druge prostorije koje koriste lica lišena slobode.

- Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku- navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosljedno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima.

Piše: Nebojša Tomašević

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Volšeban 28.07.2023. 21:45
    Ja organe poštujem..
  • Generic placeholder image
    Krle 27.07.2023. 23:38
    Pa zar nisu svi koji rade kao policijski službenici završili policijske akademije. Ili i dalje rade oni sa završenim kursevima na brzaka. Kursevi su prevaziđeni, sada postoje i rade akademije.
  • Generic placeholder image
    Iskreno42 27.07.2023. 22:23
    Balavcima od 19 godina da li su pušku i znaku, ponašaju se kao da su stvorili državu. Većina policajaca je bahata i korumpirana, a i nemaju ni osnovnog obrazovanja i kulture.
  • Generic placeholder image
    Srecko 27.07.2023. 17:06
    Policija je katastrofa. Ovo je samo primjer u nizi. Nesto debelo ne valja!!
Povezane vijesti
Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar
Pred policijom progutao dva pakovanja droge i završio u bolnici Pred policijom progutao dva pakovanja droge i završio u bolnici
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 9m
    0
  • Slani mafini
    13h 30m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 25m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 19m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 48m
    0