Policija izbacila "Grobare" sa stadiona zbog skandiranja Ratku Mladiću

09.08.2021. 18:43
0
IZVOR: Katera

Utakmica četvrtog kola Linglong Super lige Srbije između fudbalskih timova Novi Pazar i Partizan prekinuta je zbog haotičnih dešavanja na Gradskom stadionu u Novom Pazaru trideset minuta prije regularnog kraja meča.

Do 61. minuta utakmice Partizan je vodio sa 3:0 u gostima protiv Novog Pazara, golovima Natha, Uroševića i Gomeša, ali publiku kao da nisu zanimala dešavanja na fudbalskom terenu.

Verbalni obračun i provokacije sa jedne tribine ka drugoj, odnosno sa Partizanove tribine na tribinu domaćih navijača prerastao je u vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, a ono zbog čega je utakmica prekinuta bilo je skandiranje generalu Ratku Mladiću.

Glavni sudija Miloš Milanović je poslije 35 minuta iščekivanja, konsultacija sa redarima, policijom i organizatorima poslao fudbalere oba tima u svlačionicu.

Sudija je poručio da će se meč nastaviti nakon što se isprazni tribina na kojoj su bili navijači Partizana. To je zapravo bio zahtjev domaćeg kluba, Novog Pazara, koji je tražio da se sa stadiona izbace "Grobari".

I tek kad je policija izvela van stadiona navijače Partizana meč je nastavljen, ali su mučne scene ostale kao podsjetnik da je ambijent bio uzavreo i prije tog 61. minuta kad je meč prekinut.

To se najbolje moglo vidjeti po tome što su prethodno ka klupi crno-bijelih letjeli tvrdi predmeti poput kovanica, upaljača i sličnih stvari.

U takvom ambijentu meta domaćina bio je Bibars Natho, neko sa klupe domaćeg tima ili od ljudi oko terena obučen u majice sa oznakom Novog Pazara ušao je u verbalni, potom umalo i fizički sukob sa Izraelcem.

Da se samo na tome završilo... Usijale su se telefonske linije, komesari za bezbjednost oba kluba su bili u centru pažnje, Saša Zdjelar je kao kapiten Partizana išao da zamoli navijače da se smire, kasnije i cio tim kominicirao sa gostujućim pristalicama.

Teško je bilo razaznati o čemu se pričalo, kao što nije jasno šta je to tačno toliko pogodilo igrače Novog Pazara da nisu htjeli nazad na teren dok "Grobari" ne napuste objekat.

Komentari 0
Povezane vijesti
Željko Obradović o proživljenim ratnim dešavanjima Željko Obradović o proživljenim ratnim dešavanjima
"Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj "Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj
„Partizan“ pobjedom nad „Crvenom zvezdom“ prvi u Superligi „Partizan“ pobjedom nad „Crvenom zvezdom“ prvi u Superligi
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 15m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 11m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 56m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 55m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 7m
    0