Полиција избацила "Гробаре" са стадиона због скандирања Ратку Младићу

09.08.2021. 18:43
0
ИЗВОР: Катера

Утакмица четвртог кола Линглонг Супер лиге Србије између фудбалских тимова Нови Пазар и Партизан прекинута је због хаотичних дешавања на Градском стадиону у Новом Пазару тридесет минута прије регуларног краја меча.

До 61. минута утакмице Партизан је водио са 3:0 у гостима против Новог Пазара, головима Натха, Урошевића и Гомеша, али публику као да нису занимала дешавања на фудбалском терену.

Вербални обрачун и провокације са једне трибине ка другој, односно са Партизанове трибине на трибину домаћих навијача прерастао је у вријеђање на националној основи, а оно због чега је утакмица прекинута било је скандирање генералу Ратку Младићу.

Главни судија Милош Милановић је послије 35 минута ишчекивања, консултација са редарима, полицијом и организаторима послао фудбалере оба тима у свлачионицу.

Судија је поручио да ће се меч наставити након што се испразни трибина на којој су били навијачи Партизана. То је заправо био захтјев домаћег клуба, Новог Пазара, који је тражио да се са стадиона избаце "Гробари".

И тек кад је полиција извела ван стадиона навијаче Партизана меч је настављен, али су мучне сцене остале као подсјетник да је амбијент био узаврео и прије тог 61. минута кад је меч прекинут.

То се најбоље могло видјети по томе што су претходно ка клупи црно-бијелих летјели тврди предмети попут кованица, упаљача и сличних ствари.

У таквом амбијенту мета домаћина био је Бибарс Натхо, неко са клупе домаћег тима или од људи око терена обучен у мајице са ознаком Новог Пазара ушао је у вербални, потом умало и физички сукоб са Израелцем.

Да се само на томе завршило... Усијале су се телефонске линије, комесари за безбједност оба клуба су били у центру пажње, Саша Здјелар је као капитен Партизана ишао да замоли навијаче да се смире, касније и цио тим коминицирао са гостујућим присталицама.

Тешко је било разазнати о чему се причало, као што није јасно шта је то тачно толико погодило играче Новог Пазара да нису хтјели назад на терен док "Гробари" не напусте објекат.

Коментари 0
Повезане вијести
Жељко Обрадовић о проживљеним ратним дешавањима Жељко Обрадовић о проживљеним ратним дешавањима
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
„Партизан“ побједом над „Црвеном звездом“ први у Суперлиги „Партизан“ побједом над „Црвеном звездом“ први у Суперлиги
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 18m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 32m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 22m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 47m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 20m
    0