Policijska uprava Istočno Sarajevo uputila zahtjev za postavljanje novih stacionarnih radara

17.06.2024. 11:03
8
IZVOR: srna.rs

Policijska uprava Istočno Sarajevo uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske zahtjev za postavljanje novih stacionarnih radara, rekao je načelnik Sektora policije Milan Čvoro.

Čvoro je naglasio da su nakon analize stanja bezbjednosti u saobraćaju na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, MUP-u Republike Srpske uputili zahtjev za postavljanje četiri nova stacionarna radara.

On je rekao da bi radari bili postavljeni u Dečanskoj i u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu, jedan na području Sokoca na dionici magistralnog puta Podromanija-Rogatica u Glasinačkom polju i četvrti u Rogatici u mjestu Kovanj.

Kada je riječ o opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, Čvoro je naveo da su u ovoj godini evidentirali 116 saobraćajnih nezgoda, za 14 više nego u istom periodu lani.

Prema njegovim riječima, u ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih lica, dok je pet udesa bilo sa teško povrijeđenim licima, a u istom periodu prošle godine četiri.

Čvoro je naglasio da se u Dečanskoj ulici dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda, dvije sa lakšim tjelesnim povredama, a pet sa materijalnom štetom.

Komentari 8
  • Generic placeholder image
    Joja 24.06.2024. 00:36
    Slazem se sa postavkom radara, ali zasto ce isti na Kovanju? Stavite ga na ulazu u Rogaticu kod Neskovic pumpe gdje se vozi preko 100km/h.
    Kada smo kod Rogatice do kada ce se okretati glava na to da maloljetna lica upravljaju sticarima i voze na istima po 40-50t drvnih sortimenata???
    Pitao bih tog pametnog Cvoru sta je sa mostom prema Ustiprači koji samo što nije pao ograničenje 30t a sleperi idu sasvim normalno jer za 20KM mozes sve. Jer ako ne pustis i ne poslusas Igor Kusic te fino prebaci da radis u nekim daljim mjestima i sve sto se desava desava se pod patronatom Mup-a. Sram vas bilo
  • Generic placeholder image
    Savjesni građanin br. 3 18.06.2024. 10:21
    Ništa bez ležećih policajaca pogotovo u Dečanskoj! Samo oni mogu manijake željne adrenalina i dokazivanja usporiti.
  • Generic placeholder image
    Žene dobrinje 17.06.2024. 22:30
    Dođite u Dobrinju četiri da vidite kako voze oko tržnog centra stsnite u civilu svaki dan sto kazni ovdje je kstastrfa
  • Generic placeholder image
    Radar 17.06.2024. 15:38
    Radar i prema Podgrabu obavezno,doticni ne da voze brzo nego lete!
  • Generic placeholder image
    Sunce 17.06.2024. 15:31
    Hajd sto treba radare postaviti al valhalo bi i da policija pocne raditi sta svoj posao a ne samo sjediti po kaficima i ispijati kafe i gledati gdje da se ogrebu za dorucak pogotovo ovi mladji policajci to je tako nekulturno, puno sebe, arogantni... Malo ih istjerati iz auta nek hodaju pjeske po cesti i obilaze a ne samo vozikanje i ispijanje kafa.
  • Generic placeholder image
    Sanja 17.06.2024. 15:29
    A Hilandarska ulica...
  • Generic placeholder image
    Savjesni građanin br. 2 17.06.2024. 14:26
    Kao i u ulici Srpskih ratnika, na dionici od Nestro pumpe, do skretanja za Luke, kuda manijaci gasaju i do 100 km/h ali nikad da se nađe patrola da ih šibne po džepu.
  • Generic placeholder image
    Savjesni gradjanin 17.06.2024. 12:26
    Stacionirani radar treba OBAVEZNO postaviti i na Palama na četiri trake. Da se koliko-toliko smanji luda voznja i bezobrazluk koji svaki dan proivode budale.
Povezane vijesti
PU Istočno Sarajevo: Za šest mjeseci 270 slučajeva zloupotrebe narkotika (FOTO) PU Istočno Sarajevo: Za šest mjeseci 270 slučajeva zloupotrebe narkotika (FOTO)
Sankcionisano 127 vozača zbog alkoholisanosti, 14 lišeno slobode Sankcionisano 127 vozača zbog alkoholisanosti, 14 lišeno slobode
Sokočanin uhapšen zbog droge Sokočanin uhapšen zbog droge
Najčitanije
  • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
    20h 9m
    0
  • Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca
    18h 52m
    0
  • Šesnaesto čeka prababino krilo...
    18h 3m
    0
  • U nedjelju veliko osvećenje Hrama Svetog Varnave na Vranješu
    20h 21m
    0
  • Lutrija naći sezonce za berbu povrća i voća
    23h 7m
    0