Pomen Srbima ubijenim u srebreničkim logorima

13.07.2021. 09:15
0
IZVOR: Srna

Aktivisti Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske danas će odati poštu, prislužiti svijeće i položiti cvijeće kod zgrade bivše policijske stanice i Osnovnog suda u Srebrenici u kojima su u ratu bili logori za Srbe i u kojima je mučeno i ubijeno desetine srpskih civila i zarobljenih vojnika, najavljeno je iz ovog udruženja.

Predsjednik "Istočne alternative" Vojin Pavlović rekao je da će udruženje time nastaviti svoju tradicionalnu aktivnost i, kao i svake godine, 13. jula obilježiti i podsjetiti na stradanje u srebreničkim logorima i odati počast srpskim mučenicima u tim kazamatima.

Iz ovog udruženja su pozvali članove porodica poginulih, logoraše i srpski narod iz Srebrenice da im se pridruže i da zajedno odaju počast Srbima mučenim i ubijenim u logorima u ovom mjestu.

- U tim kazamatima sprovođene su torture i ubijani zarobljeni, ali i Srbi koji su na početku rata ostali u Srebrenici lojalni tadašnjoj muslimanskoj vlasti, od kojih skoro niko nije preživio - naveo je Pavlović.

Iz "Istočne alternative" poručuju da se bore za istinu, da se istine ne treba plašiti, a istina je da su u tom objektu ubijeni Srbi, te podsjećaju da već dvanaest godina 13. jula odaju počast tim žrtvama, prislužuju svijeće za pokoj duša ubijenih i polažu cvijeće kod tih objekata.

- Razlog što 13. jula odajemo počast ubijenim Srbima u srebreničkim logorima je jer se tog datuma 1992. godine saznalo da je grupa Srba zarobljenih na Petrovdan u selu Zalazje odvedena u Srebrenicu. Kasnije je potvrđeno da su odvedeni u bivšu zgradu policije gdje su ispitivani, mučeni i tu im se gubi trag. Deset zarobljenih se još vode kao nestali - naveo je Pavlović.

Pomen Srbima ubijenim u srebreničkim logorima zakazan je za 11.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pomen za 28 srpskih boraca stradalih u jednom danu na brdu Meremišlje Pomen za 28 srpskih boraca stradalih u jednom danu na brdu Meremišlje
Mitropolit Hrizostom u poned‌jeljak služi u crkvi u Srebrenici Mitropolit Hrizostom u poned‌jeljak služi u crkvi u Srebrenici
Ubjedljiva pobjeda Miloša Vučića u Srebrenici Ubjedljiva pobjeda Miloša Vučića u Srebrenici
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    21h 57m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    21h 59m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    18h 11m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    21h 2m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    20h 56m
    0