Ponovo odgođeno glasanje o rezoluciji o Srebrenici

25.04.2024. 19:53
3
IZVOR: srpskainfo.com

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2. maja trebalo je da se izjasni o rezoluciji o Srebrenici, ali je glasanje odgođeno.

Ovo je drugi put da se glasanje o rezoluciji pomjera, prvi put je glasanje trebalo biti 27. aprila, pa 2. maja.

Sada dolazi opet do pomjeranja zbog toga što nije napravljen konačni tekst te rezolucije.

Drugo, kako naglašava novinar Ivica Puljić, postoji nešto što se zove protokol u UN, gdje nijedna misija ne može uticati na ono što se odvija u samoj zgradi UN, je li Opšta skupština “terminski” bila sposobna za ovakvu vrstu sastanka.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da situacija oko nacrta rezolucije o Srebrenici nije jednostavna, da je ostalo još mnogo posla da pokuša i da se bori da uzdignute glave Srbija izađe iz ove situacije.

On je novinarima u Njujorku na kraju posjete rekao da smatra da su ljudi svjesni, da kako god glasali, da znaju da ovo nema veze sa pravdom i međunarodnim pravom, već geopolitičkim odnosima, prenosi Al Jazeera.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Zagor te nej za Xx 26.04.2024. 10:45
    Nije mi jasno sta je tudje, sta je moje tvoje ili necije, privatna imovina je privatna, BiH je podjeljena za stolom, potpisano ovjereno i Mi i Vi i Oni prihvatili. Tako je kako je i tacka. Nije mi jasno nakon 30 godina sta zelite da zivite sa Srbima, a mrzite ih.
  • Generic placeholder image
    Xx 26.04.2024. 08:04
    Može ali kad vratiš tuđe što ste oteli i zauzeli oružjem JNA
  • Generic placeholder image
    Konte 25.04.2024. 21:02
    Ma razilaziti se polako. Nema sreće u zajednici nikad, ovakva podapinjanja i podvale nakon 30 godina strašno. Bolje miran razlaz nego ova patnja dugogodišnja, kad se nisu muslimani smirili i nakon 30 godina neće nikad, vazda će neka muka čemer i jad biti sa njima.
Povezane vijesti
Mediji: Ovo je kompletan finalni tekst Rezolucije o Srebrenici Mediji: Ovo je kompletan finalni tekst Rezolucije o Srebrenici
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Sve više država shvata pokušaj politizacije priče o Srebrenici Sve više država shvata pokušaj politizacije priče o Srebrenici
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    17h 44m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    14h 16m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    17h 0m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    12h 38m
    0
  • Danas Markovdan
    21h 26m
    0