Поново одгођено гласање о резолуцији о Сребреници

25.04.2024. 19:53
3
ИЗВОР: srpskainfo.com

Генерална скупштина Уједињених нација 2. маја требало је да се изјасни о резолуцији о Сребреници, али је гласање одгођено.

Ово је други пут да се гласање о резолуцији помјера, први пут је гласање требало бити 27. априла, па 2. маја.

Сада долази опет до помјерања због тога што није направљен коначни текст те резолуције.

Друго, како наглашава новинар Ивица Пуљић, постоји нешто што се зове протокол у УН, гдје ниједна мисија не може утицати на оно што се одвија у самој згради УН, је ли Општа скупштина “термински” била способна за овакву врсту састанка.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку да ситуација око нацрта резолуције о Сребреници није једноставна, да је остало још много посла да покуша и да се бори да уздигнуте главе Србија изађе из ове ситуације.

Он је новинарима у Њујорку на крају посјете рекао да сматра да су људи свјесни, да како год гласали, да знају да ово нема везе са правдом и међународним правом, већ геополитичким односима, преноси Al Jazeera.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Zagor te nej za Xx 26.04.2024. 10:45
    Nije mi jasno sta je tudje, sta je moje tvoje ili necije, privatna imovina je privatna, BiH je podjeljena za stolom, potpisano ovjereno i Mi i Vi i Oni prihvatili. Tako je kako je i tacka. Nije mi jasno nakon 30 godina sta zelite da zivite sa Srbima, a mrzite ih.
  • Generic placeholder image
    Xx 26.04.2024. 08:04
    Može ali kad vratiš tuđe što ste oteli i zauzeli oružjem JNA
  • Generic placeholder image
    Konte 25.04.2024. 21:02
    Ma razilaziti se polako. Nema sreće u zajednici nikad, ovakva podapinjanja i podvale nakon 30 godina strašno. Bolje miran razlaz nego ova patnja dugogodišnja, kad se nisu muslimani smirili i nakon 30 godina neće nikad, vazda će neka muka čemer i jad biti sa njima.
Повезане вијести
Медији: Ово је комплетан финални текст Резолуције о Сребреници Медији: Ово је комплетан финални текст Резолуције о Сребреници
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Све више држава схвата покушај политизације приче о Сребреници Све више држава схвата покушај политизације приче о Сребреници
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    7h 5m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    7h 49m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    11h 54m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    11h 58m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    23h 42m
    0