Ponovo postavljena tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo (FOTO)

19.07.2023. 13:43
9
IZVOR: katera.news

Na Lapišnici, na magistralnom putu Sarajevo-Pale, ponovo je postavljena tabla s natpisom “Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.

Prvi čovjek Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da mu je žao što neke ljude istina boli, ali da se ona ne može sakriti.

- Svi mi moramo živjeti sa njom. Tablu smo vratili i to na sigurno mjesto u Republici Srpskoj, iako znamo gdje su stajale prethodne table i da ništa pogrešno nismo uradili - rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, umjesto isprazne polemike sa kolegama iz Sarajeva, snažno će ući u pravnu borbu za konačno utvrđivanje entitetske linije razgraničenja.

- Došlo je vrijeme da se i to uradi i u tome nas niko ne može spriječiti - naveo je Ćosić.

Podsjećamo, prije šest dana, 13. jula, ova tabla je uklonjena, reakcijom Kantonalne vlasti, jer je, kako su tvrdili, bila smještena na području FBiH.

Table sa ovim natpisom nalaze se od 30. juna na šest ključnih ulazu u Grad Istočno Sarajevo, a njihovo postavljanje izazvalo je velike reakcije, posebno kod gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Slika

Foto: Facebook

Kako je ranije istakla, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić je postavio skandaloznu tablu dobrodošlice u Istočno Sarajevo.

Nakon toga, gradonačelnica Sarajeva podnijela je krivičnu prijavu protiv Ćosića za, kako je navela, “izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje“.

Iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove danas je rečeno da zajednička komisija koja bi trebalo da se bavi razgraničenjem između entiteta nije počela sa radom, iako je od Dejtonskog mirovnog sporazuma prošlo gotovo 30 godina, zbog čega nije moguće sa sigurnošću tvrditi da li se mjesto gdje je bila tabla na ulazu u Istočno Sarajevo o broju Srba koji su morali napustiti Sarajevo nalazi na teritoriji Republike Srpske ili FBiH.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Ahmed 20.07.2023. 15:20
    Ustajte roblje vi zemaljsko
    Politikanti kontaktu da je narod lud
    Možete ksko hoćete ali nećete dokle hoćete
    Ima jedan od goore koji sve bilježi
    Da se RS otcjepi bili bi zakrpa Srbije, bitni ko Bor i Žagubica
    Građani drugog reda
    Znaju to svi mudroseri
    Bitno je držati dizgine(tenzije) i uzimati pilav...
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 20.07.2023. 13:20
    Sramota!!!! Puna zgrada difovaca, sramota bi bilo da ne znaju po nešto o sportu bar
  • Generic placeholder image
    Re: Kojo 20.07.2023. 06:02
    Kojoooo, prvobitna tabla je neovlašćeno postavljena na tuđoj teritoriji teritoriji. Za takvo nešto potrebno je pribaviti određene saglasnosti, u ovom slučaju od federalnih institucija: Grada Sarajeva, Opštine Stari Grad, nadležnih federalnih Ministarsava , instituta itd. Tek kada su sve potrebne dozvole prikupljene može se početi gradnja bilo čega pored magistralnog puta. Ne može neko Ćosa Ćosić sa Buloga reći: "Hoću da ovdje sutra osvane bilbord!". U Istočnom Sarajevu možda i može. Ako nam budu federalci rebnuli kazne za nelegalnu gradnju to će koštati mnogo mnogo više od tog bilborda. Zato bolje šuti.
  • Generic placeholder image
    Kojo 19.07.2023. 23:57
    Jeli ovo ista tabla ili nova. Pitam za druga. Ako su prvobitnu ukrali ovi iz šeher Sarajeva bilo bi pošteno da je vrate ili plate. Nije tabla, konstrukcija i postavljanje tako jeftino, 2000-3000 KM garant.
  • Generic placeholder image
    Sanja 19.07.2023. 22:53
    Dok trošite vrijeme na nepotrebno dizanje tenzija.... pametnije je da se posvetite rješavanju problema kao što je kriminal..
  • Generic placeholder image
    Sramota!!!! 19.07.2023. 22:25
    Mene je sramota, ali baš me je sramota, šta administracija Grada I. Sarajeva ne zna gdje su granice grada. Bruka. Gradonačelniče izgleda da je i Vas sramota.
    Imao sam priliku da sarađujem sa gradskom administracijom po tri nevezana osnova, ( upravoravni poslovi, kultura, sport). Tužno je koja količina ne znanja na jednom mjestu. Ovi iz sporta nešto i znaju, ovo ostalo ni na nivou (SIGURNO) nekadašnjeg učenika prvog razreda Druge sarajevske gimnazije i to prilikom upisa.
    Tuga, ko nam rukovodi
  • Generic placeholder image
    Skijaš 19.07.2023. 21:09
    Sramotno male table!
  • Generic placeholder image
    Milan 19.07.2023. 16:17
    Petre, reci Karići je li besposlena pa napisa na zgradi Vijećnice da su je srušili i zapačili srpski zločinci, pa postavo table na ulat u grad da je to grad koji je bio 1400 dana pod opsadom kako ona kaže srpskog agresora.
    Da trebaju nadležni pokositi travu slažem se sa tobom.
  • Generic placeholder image
    Petar 19.07.2023. 14:59
    Jeste besposleni brate mili. Bolje vam je pokosite tu živicu pored puta i uredite putni pojas nego što glumite rodoljube i dušebrižnike lažne
Povezane vijesti
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Porušena tabla "Dobro došli u Republiku Srpsku" kod Vlasenice Porušena tabla "Dobro došli u Republiku Srpsku" kod Vlasenice
Torta za gradonačelnicu Sarajeva Torta za gradonačelnicu Sarajeva
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    9h 15m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    9h 20m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    10h 12m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    22h 42m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    10h 26m
    0