Поново постављена табла добродошлице у Источно Сарајево (ФОТО)

19.07.2023. 13:43
9
ИЗВОР: katera.news

На Лапишници, на магистралном путу Сарајево-Пале, поново је постављена табла с натписом “Добро дошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево”.

Први човјек Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да му је жао што неке људе истина боли, али да се она не може сакрити.

- Сви ми морамо живјети са њом. Таблу смо вратили и то на сигурно мјесто у Републици Српској, иако знамо гдје су стајале претходне табле и да ништа погрешно нисмо урадили - рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, умјесто испразне полемике са колегама из Сарајева, снажно ће ући у правну борбу за коначно утврђивање ентитетске линије разграничења.

- Дошло је вријеме да се и то уради и у томе нас нико не може спријечити - навео је Ћосић.

Подсјећамо, прије шест дана, 13. јула, ова табла је уклоњена, реакцијом Кантоналне власти, јер је, како су тврдили, била смјештена на подручју ФБиХ.

Табле са овим натписом налазе се од 30. јуна на шест кључних улазу у Град Источно Сарајево, а њихово постављање изазвало је велике реакције, посебно код градоначелнице Сарајева Бењамине Карић.

Слика

Фото: Facebook

Како је раније истакла, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је поставио скандалозну таблу добродошлице у Источно Сарајево.

Након тога, градоначелница Сарајева поднијела је кривичну пријаву против Ћосића за, како је навела, “изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње“.

Из Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове данас је речено да заједничка комисија која би требало да се бави разграничењем између ентитета није почела са радом, иако је од Дејтонског мировног споразума прошло готово 30 година, због чега није могуће са сигурношћу тврдити да ли се мјесто гдје је била табла на улазу у Источно Сарајево о броју Срба који су морали напустити Сарајево налази на територији Републике Српске или ФБиХ.

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Ahmed 20.07.2023. 15:20
    Ustajte roblje vi zemaljsko
    Politikanti kontaktu da je narod lud
    Možete ksko hoćete ali nećete dokle hoćete
    Ima jedan od goore koji sve bilježi
    Da se RS otcjepi bili bi zakrpa Srbije, bitni ko Bor i Žagubica
    Građani drugog reda
    Znaju to svi mudroseri
    Bitno je držati dizgine(tenzije) i uzimati pilav...
  • Generic placeholder image
    Akcijareakcija 20.07.2023. 13:20
    Срамота!!!! Пуна зграда дифоваца, срамота би било да не знају по нешто о спорту бар
  • Generic placeholder image
    Ре: Којо 20.07.2023. 06:02
    Којоооо, првобитна табла је неовлашћено постављена на туђој територији територији. За такво нешто потребно је прибавити одређене сагласности, у овом случају од федералних институција: Града Сарајева, Општине Стари Град, надлежних федералних Министарсава , института итд. Тек када су све потребне дозволе прикупљене може се почети градња било чега поред магистралног пута. Не може неко Ћоса Ћосић са Булога рећи: "Хоћу да овдје сутра осване билборд!". У Источном Сарајеву можда и може. Ако нам буду федералци ребнули казне за нелегалну градњу то ће коштати много много више од тог билборда. Зато боље шути.
  • Generic placeholder image
    Kojo 19.07.2023. 23:57
    Jeli ovo ista tabla ili nova. Pitam za druga. Ako su prvobitnu ukrali ovi iz šeher Sarajeva bilo bi pošteno da je vrate ili plate. Nije tabla, konstrukcija i postavljanje tako jeftino, 2000-3000 KM garant.
  • Generic placeholder image
    Sanja 19.07.2023. 22:53
    Dok trošite vrijeme na nepotrebno dizanje tenzija.... pametnije je da se posvetite rješavanju problema kao što je kriminal..
  • Generic placeholder image
    Срамота!!!! 19.07.2023. 22:25
    Мене је срамота, али баш ме је срамота, шта администрација Града И. Сарајева не зна гдје су границе града. Брука. Градоначелниче изгледа да је и Вас срамота.
    Имао сам прилику да сарађујем са градском администрацијом по три невезана основа, ( управоравни послови, култура, спорт). Тужно је која количина не знања на једном мјесту. Ови из спорта нешто и знају, ово остало ни на нивоу (СИГУРНО) некадашњег ученика првог разреда Друге сарајевске гимназије и то приликом уписа.
    Туга, ко нам руководи
  • Generic placeholder image
    Skijaš 19.07.2023. 21:09
    Sramotno male table!
  • Generic placeholder image
    Milan 19.07.2023. 16:17
    Petre, reci Karići je li besposlena pa napisa na zgradi Vijećnice da su je srušili i zapačili srpski zločinci, pa postavo table na ulat u grad da je to grad koji je bio 1400 dana pod opsadom kako ona kaže srpskog agresora.
    Da trebaju nadležni pokositi travu slažem se sa tobom.
  • Generic placeholder image
    Petar 19.07.2023. 14:59
    Jeste besposleni brate mili. Bolje vam je pokosite tu živicu pored puta i uredite putni pojas nego što glumite rodoljube i dušebrižnike lažne
Повезане вијести
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
Торта за градоначелницу Сарајева Торта за градоначелницу Сарајева
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    21h 3m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    10h 59m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    22h 50m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    18h 30m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    21h 50m
    0