Poplave na području Istočnog Sarajeva (FOTO)

05.11.2021. 10:33
2
IZVOR: Katera

Obilne padavine koje padaju od juče na području Sarajevsko-romanijske regije prouzrokovala su izlivanje vodotokova u Istočnoj Ilidži i Trnovu gdje je situacija i najteža.

Lokalne rijeke i potoci na mnogim mjestima ove opštine već su izazvale poplave ili prijete da izazovu, a voda je ugrozila jedan broj stambenih i privrednih objekata.

Trenutno su najugroženija naselja Donji Kotorac, Kasindo i Mladičko polje, a već su poplavljeni dijelovi: u Kasindolu Bojovića most i most kod škole, u Kotorcu Grbavička ulica, ulica 9. januara, Ravnogorska - prema pečenjari "Stanković", u Donjem Kotorcu Novakovića ulica.

Krizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice djeca ne šalju u vrtiće i škole.

Iz ove lokalne zajednice obavještavaju sve koji žela da se uključe u akciju spasavanja da su obezbijeđene vreće i pijesak, te da se mogu javiti na broj telefona 057/316-027 za koordinaciju akcije.

Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža e sljedeći dijelovi koji su već poplavljeni: u Kasindolu  Bojovića most i most kod škole, u Kotorcu Grbavička ulica, ulica 9. januara, Ravnogorska - prema pečenjari "Stanković", u Donjem Kotorcu Novakovića ulica.

Takođe, u Vojkovićima je zatvoren most u Krupcu, a ugrožen je i dio naselja kod restorana „As“.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Katera

U Palama se usljed obilnih padavina pogoršala situacija, u pojedinim dijelovima u nekoliko naselja rijeka se izlila, a bujica ugrožava imovinu građana i privrednih subjekata.

U Trnovi je voda, takođe, ugrozila jedan broj stambenih i privrednih objekata, kao i magistralni put od Istočnog Sarajeva ka ovom mjestu, pa se koristi alternativni pravac preko Igmana.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Veso B. 05.11.2021. 13:34
    Sve ovo što se danas događa u industrijskoj zoni "Od mosta do mosta" te ugoženosti objekata kod restorana AS, napisao sam u dopisu načelniku opštine Istočna Ilidža 29.04.2020. godine. Na žalost, moje obavještenje - molbu niko nije ozbiljno shvatio.
  • Generic placeholder image
    Mirce 05.11.2021. 11:27
    Sad ce mo da vidimo struku koja je dozvolila gradnju MHE u Kijevu, vidjet ce mo stanje M18 kroz Krupacke uz koju je RadiS "ugurao" cijev za turbinu!!!
Povezane vijesti
Festival "Akordeon art plus" od 28. do 31. maja u Istočnom Sarajevu Festival "Akordeon art plus" od 28. do 31. maja u Istočnom Sarajevu
U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    9h 50m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    10h 7m
    2
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    10h 43m
    4
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    4h 47m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    9h 12m
    0