Поплаве на подручју Источног Сарајева (ФОТО)

05.11.2021. 10:33
2
ИЗВОР: Катера

Обилне падавине које падају од јуче на подручју Сарајевско-романијске регије проузроковала су изливање водотокова у Источној Илиџи и Трнову гдје је ситуација и најтежа.

Локалне ријеке и потоци на многим мјестима ове општине већ су изазвале поплаве или пријете да изазову, а вода је угрозила један број стамбених и привредних објеката.

Тренутно су најугроженија насеља Доњи Которац, Касиндо и Младичко поље, а већ су поплављени дијелови: у Касиндолу Бојовића мост и мост код школе, у Которцу Грбавичка улица, улица 9. јануара, Равногорска - према печењари "Станковић", у Доњем Которцу Новаковића улица.

Кризни штаб општине Источна Илиџа издао је препоруку да се због поплава на подручју ове локалне заједнице дјеца не шаљу у вртиће и школе.

Из ове локалне заједнице обавјештавају све који жела да се укључе у акцију спасавања да су обезбијеђене вреће и пијесак, те да се могу јавити на број телефона 057/316-027 за координацију акције.

Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа е сљедећи дијелови који су већ поплављени: у Касиндолу  Бојовића мост и мост код школе, у Которцу Грбавичка улица, улица 9. јануара, Равногорска - према печењари "Станковић", у Доњем Которцу Новаковића улица.

Такође, у Војковићима је затворен мост у Крупцу, а угрожен је и дио насеља код ресторана „Ас“.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Катера

У Палама се усљед обилних падавина погоршала ситуација, у појединим дијеловима у неколико насеља ријека се излила, а бујица угрожава имовину грађана и привредних субјеката.

У Трнови је вода, такође, угрозила један број стамбених и привредних објеката, као и магистрални пут од Источног Сарајева ка овом мјесту, па се користи алтернативни правац преко Игмана.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Veso B. 05.11.2021. 13:34
    Sve ovo što se danas događa u industrijskoj zoni "Od mosta do mosta" te ugoženosti objekata kod restorana AS, napisao sam u dopisu načelniku opštine Istočna Ilidža 29.04.2020. godine. Na žalost, moje obavještenje - molbu niko nije ozbiljno shvatio.
  • Generic placeholder image
    Mirce 05.11.2021. 11:27
    Sad ce mo da vidimo struku koja je dozvolila gradnju MHE u Kijevu, vidjet ce mo stanje M18 kroz Krupacke uz koju je RadiS "ugurao" cijev za turbinu!!!
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    8h 30m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 12m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 6m
    1
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    22h 47m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    6h 1m
    0