Porodica Brezo izradila maketu podrške narodu Italije sa porukom "Sve će biti dobro"

10.04.2020. 15:14
0
IZVOR: Katera

Porodica Brezo, odnosno Miron, Sanja i njihova dva sina Stefan i Viktor, prihvatili su inicijativu djece iz Italije, koja se širi cijelim svijetom, da nacrtaju dugu kao simbol nade da će se ova situacija prouzrokovana virusom korona, ubrzo zaustaviti.

Miron Brezo u izjavi za portal Katera kaže da su realizaciji ovog zadatka sa porukom "Sve će biti dobro", a koju je predložila učiteljica njihovog sina iz Osnovne škole "Pale" Nevenka Višnjevac, odlučili da pristupe kroz izradu makete koristeći se različitim idejama.

- Za izradu makete smo koristili razne materijale koji su nam bili na raspolaganju, odnosno malo drveta, pur pjenu, kolaž papir, poneki kamenčić, grančice šimšira i razne boje, i ono što je najteže palo mlađem sinu su "čovječuljci" iz njegovih lego igračaka - kaže Brezo.

Brezo kaže da im je bilo potrebno, pored svakodnevnih obaveza i praćenja nastave preko televizije, oko pet do šest sati za izradu ove makete i uz to nezaboravnog druženja.

- Naša ideja je bila da ova maketa i "čovječuljci" koji se na njoj nalaze predstavljaju susret djece Italije sa djecom Republike Srpske, simbolično na mostu, dok se u pozadini nalazi duga. Nakon izrade, fotografije smo proslijedili učiteljici, koja je bila oduševljena i koja je pohvalila naš rad rekavši "kako se u ovim teškim vremenima može lijepo provoditi" - kaže Brezo.

On dodaje da su ih, nakon što su fotografije svoje makete objavili na društvenim mrežama, kontaktirali ljudi iz Italije sa fejsbuk stranice "TUTTO ANDRA BENE", koji su izrazili zahvalnost i oduševljenje idejom ove porodice iz Pala zbog kreativnosti i saosjećanja sa narodom Italije, a koji prolazi kroz tešku situaciju zbog pandemije korona virusa.

- Drago nam je što smo na jedan prijatan način podržali ovu inicijativu, jer prvenstveno, izuzetno volimo i cijenimo rad sa djecom i prava je satisfakcija bila realizovati ovaj zadatak - kaže Brezo.

Ova inicijativa je nastala tako što je učiteljica Nevenka Višnjevac iz II-2 OŠ "Pale" objavila fotografiju gdje se pozivaju djeca da prihvate inicijativu svojih vršnjaka iz Italije, te da nacrtaju dugu kao simbol nade da će ova situacija sa korona virusom brzo proći.

Ideja je bila da crteži nose poruku "Sve će biti dobro" i da iste postave na prozore ili balkone.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 16m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 11m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 5m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 14m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 24m
    0