Породица Брезо израдила макету подршке народу Италије са поруком "Све ће бити добро"

10.04.2020. 15:14
0
ИЗВОР: Катера

Породица Брезо, односно Мирон, Сања и њихова два сина Стефан и Виктор, прихватили су иницијативу дјеце из Италије, која се шири цијелим свијетом, да нацртају дугу као симбол наде да ће се ова ситуација проузрокована вирусом корона, убрзо зауставити.

Мирон Брезо у изјави за портал Катера каже да су реализацији овог задатка са поруком "Све ће бити добро", а коју је предложила учитељица њиховог сина из Основне школе "Пале" Невенка Вишњевац, одлучили да приступе кроз израду макете користећи се различитим идејама.

- За израду макете смо користили разне материјале који су нам били на располагању, односно мало дрвета, пур пјену, колаж папир, понеки каменчић, гранчице шимшира и разне боје, и оно што је најтеже пало млађем сину су "човјечуљци" из његових лего играчака - каже Брезо.

Брезо каже да им је било потребно, поред свакодневних обавеза и праћења наставе преко телевизије, око пет до шест сати за израду ове макете и уз то незаборавног дружења.

- Наша идеја је била да ова макета и "човјечуљци" који се на њој налазе представљају сусрет дјеце Италије са дјецом Републике Српске, симболично на мосту, док се у позадини налази дуга. Након израде, фотографије смо прослиједили учитељици, која је била одушевљена и која је похвалила наш рад рекавши "како се у овим тешким временима може лијепо проводити" - каже Брезо.

Он додаје да су их, након што су фотографије своје макете објавили на друштвеним мрежама, контактирали људи из Италије са фејсбук странице "TUTTO ANDRA BENE", који су изразили захвалност и одушевљење идејом ове породице из Пала због креативности и саосјећања са народом Италије, а који пролази кроз тешку ситуацију због пандемије корона вируса.

- Драго нам је што смо на један пријатан начин подржали ову иницијативу, јер првенствено, изузетно волимо и цијенимо рад са дјецом и права је сатисфакција била реализовати овај задатак - каже Брезо.

Ова иницијатива је настала тако што је учитељица Невенка Вишњевац из II-2 ОШ "Пале" објавила фотографију гдје се позивају дјеца да прихвате иницијативу својих вршњака из Италије, те да нацртају дугу као симбол наде да ће ова ситуација са корона вирусом брзо проћи.

Идеја је била да цртежи носе поруку "Све ће бити добро" и да исте поставе на прозоре или балконе.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Наточио гориво на пумпи и побјегао Наточио гориво на пумпи и побјегао
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 37m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 28m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 15m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 41m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 23m
    0