Porodica Dimić dobila novi krovni pokrivač na kući

19.11.2020. 21:45
0
IZVOR: Katera

Udruženje slijepih i slabovidih lica opštine Pale uspješno je realizovalo prvi dio adaptacije i sanacije stambene kuće porodice Dimić u Brezovicama, za koju je ranije pokrenuta akcija pomoći kako bi im se obezbjedili osnovni životni uslovi.

Porodicu Dimić, koja je trenutno nastanjena u jednoj manjoj vikendici u Brezovicima, opština Pale, čine Vladimir, Mlađenka i njihovo troje maloljetne djece.

Predsjednik Udruženja slijepih i slabovidih lica opštine Pale Igor Vukašinović rekao je za Kateru da je uspješno realizovan najteži dio sanacije kuće Dimića, a toje postavljanje novog krovnog pokrivača.

- Uz pomoć opštine i načelnika Boška Jugovića uspješno smo riješili najteži dio posla, a to je novi krov. Uz pomoć dobrih ljudi, Mlađenka je obezbjedila novac za nabavku dva nova prozora, a ostalo je još da se promijene dva ili tri nova prozora, te da se riješi problem nedostatka adekvatnog kupatila i poda - kaže Vukašinović.

Slika

Kuća Dimića u Brezovicama - foto: Katera

Vukašinović ističe da je u porodici Dimić zaposlen samo Vladimir, koji ima platu 600 KM i zbog toga nemaju pravo na dječiji dodatak.

Dodatni problem za Dimiće predstavljaju i novčani troškovi zbog stalnih pregleda, na koje njihov četvorogodišnji sin često mora da putuje u Banjaluku ili Beograd, na snimanje magnetnom rezonancom, zbog teške operacije glave koju je imao u prethodnom periodu.

- Dječak je sada, hvala Bogu dobro, ali mora često da putuje na preglede, što iziskuje dodatne troškove, jer je za oporavak potrebno dosta vremena i novca. Njihova vikendica u kojoj žive je prilično neuslovna, a najpotrebnije u ovom momentu je da se, nakon krova, riješi i problem kupatila, jer oni nemaju kadu, vc šolju niti bojler. Takođe, potrebno je uraditi i novi pod - kaže Vukašinović.

On kaže da je Mlađenka u ranom djetinjstvu bila žrtva logora, gdje je kao dvogodišnja djevojčica bila zarobljena u logoru u Trnovu, te dodao da su očevi i Mlađenke i Vladimira bili borci prve kategorije u Vojsci Republike Srpske.

Vukašinović se nada da će se daljim akcijama priključiti što više ljudi dobre volje i onih koji su u mogućnosti da svojim prilozima nastave pomagati Dimiće, te dodaje da su opštini i načelniku Jugoviću zahvalni zbog dosadašnje pomoći.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    15h 51m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    19h 30m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    14h 0m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    22h 54m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    2h 41m
    0