Porodica Topić ima još jedno čudo: Sofija oborila rekord sestre Angeline

30.09.2024. 16:01
0
IZVOR: sputnikportal.rs

Angelina Topić, mlada srpska atletičarka, navikla je Srbiju na svoje velike uspehe, ali porodica Topić krije još jedno čudo, a to je 11-godišnja Sofija koja je oborila rekord starije sestre.

Iako ima samo 19 godina Angelina Topić jedna je od najboljih skakačica uvis na svijetu, međutim sestra Sofija koja je krenula njenim stopama planira da je nadmaši.

Dragutin Topić, proslavljeni srpski atletičar, pohvalio se na društvenim mrežama ćerkom Sofijom koja je skočila bolje od sestre Angeline kada je bila u tom uzrastu.

- 140 centimetara! Novi rekord, ovaj put Sofije Topić koja je nadmašila svoju sestru Angelinu u ovom uzrastu. Nimalo lak zadatak nadmašiti najbolju na svetu. Za znatiželjne, Angelina je tada skočila 138 centimetara - napisao je Dragutin Topić.

Prije samo nekoliko mjeseci proslavljeni srpski atletičar govorio je o Sofiji, ali kako se čini ni sam nije mogao da zamisli da će ona tako brzo početi da obara rekorde.

- Sofija se još uvek samo igra. Kao i Angelini, puštam je da sama odluči čime će da se bavi. Genetika možda jeste bitan faktor, ali ljubav prema sportu, motivacija i žrtva koju sportista podnosi je samo njihova. Roditelj je tu podrška - rekao je tada Topić.

Nekoliko mjeseci kasnije Sofija je pokazala da se ne igra i da ozbiljno planira da nastavi uspjehe porodice Topić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Angelina Topić osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu Angelina Topić osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu
Angelina Topić zbog povrede neće moći da skače u finalu Olimpijskih igara Angelina Topić zbog povrede neće moći da skače u finalu Olimpijskih igara
Topić: „U užasnim sam bolovima, dalje učešće zavisi od medicinskih prognoza“ Topić: „U užasnim sam bolovima, dalje učešće zavisi od medicinskih prognoza“
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    8h 42m
    0
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    23h 3m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    6h 50m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    7h 4m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    4h 26m
    0