Poskupio kubik vode u Istočnom Sarajevu

25.07.2023. 17:01
10
IZVOR: opstinains.net

Dvadeset četvrta redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, i na njoj je razmatrano devet tačaka Dnevnog reda.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo dala je saglasnost KP „Vodovod i kanalizacija“ za povećanje cijene vode sa 0,80 KM na 1,1 KM za kubik utrošene vode, a direktor ovog preduzeća Ljubiša Lalović istakao je da cijena vode nije mijenjana od 2011. godine, te imajući u vidu da je povećana cijena sredstava za rad, korigovanje cijena je neminovno.

Lalović je izjavio da je većina gradova i opština Republike Srpske promijenila cijenu usluga i da samo finansijski stabilno preduzeće može da obezbijedi redovno i uredno snabdijevanje.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su i Odluku da se, prema spisku Centra za socijalni rad, subvencionišu troškovi komunalnih vodnih usluga socijalno ugroženim korisnicima sa tri kubika utrošene vode po članu domaćinstva.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić pohvalio je današnji rad odbornika Skupštine opštine i konkretne prijedloge koje su imali, te istakao da je povećanje cijena usluga vode usaglašeno sa Skupštinama opštine Istočna Ilidža i Trnovo i da je ovo povećanje u skladu sa metodologijom koja je usvojena na jednoj od prethodnih sjednica.

Odbornici Skupštine opštine na današnjoj sjednici usvojili su Izvještaj o radu načelnika u organima komunalnih preduzeća čiji je kapital u vlasništvu Opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu.

Komentari 10
  • Generic placeholder image
    Cccccccccc 17.08.2023. 16:49
    Izvinite ovo nije povećanje! Ovo je PLJAČKA ionako osiromašenog naroda! A usluga vam je već nikakva! Slab pritisak i Bože me oprosti, voda smrdi i k'o da se pije istajala bara! Hvala "dragi" odbornici "predstavnici" naroda!
  • Generic placeholder image
    Citalac 26.07.2023. 17:46
    Meni ne bi smetalo povecanje ako ce garantovat da nece biti redukcija. Ako to ne ode na infrastrukturu, nego na plate onda je problem
  • Generic placeholder image
    Nikola 26.07.2023. 16:58
    Treba još zaposliti snsd kadra. U tom vosovodu imaju 5 radnika i 250 zaposlenik odnosno nezaposlenih članova snsd. Ti rrdovno glasaju za njih a mi ćemo da ih finansiramo.
  • Generic placeholder image
    Petar 26.07.2023. 16:56
    Račun za vodu će biti u visini računa za struju. To nema nigdje u svijetu. Taj vodovod nije pravio ni cjevovode ni rezervare za vodu, a naplaćuje vodu a novac od toga koriste za zapošljavanje članova snsd i za finansiranje izbornog inženjeringa. Ko nam je kriv sami ih biramo.
  • Generic placeholder image
    Zire 26.07.2023. 11:27
    Priprema se buđet za predstojeće izbore.Treba isfinansirati izbore i sačuvati fotelje kupovinom glasova.
  • Generic placeholder image
    Fiskalni 26.07.2023. 08:36
    Na blagajni izdaju paragon blok za naplatu,a fiskalni račun??????(punjenje buđeta,ha,ha,ha)
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 26.07.2023. 08:12
    Šta kukate,provjerite koliko je voda u Sokocu.
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 25.07.2023. 21:36
    Pa ovo je strasno, bruka I sramota!
  • Generic placeholder image
    Bijesan 25.07.2023. 18:49
    Je li direktor pomenuo kako njegovo preduzece pljacka svoje korisnike neadekvatnim mjerilima koja vrte potrosnju i kad je voda zavrnuta? I obican covjek im ne moze nista. Kod njih sve u redu, kriv i vestitor, pumpe... a racuni za vodu veci od racuna za struju, u novogradnji!
  • Generic placeholder image
    Pivara 25.07.2023. 18:38
    Povećanje od 40%! Pa hoće li sad pivo da teče iz česme?
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 40m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    1h 4m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    21h 57m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    15h 48m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    58m
    0