Postignut dogovor između Beograda i Prištine

27.08.2022. 21:19
0
IZVOR: glassrpske.com

Jozep Borel, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost, objavio je na Tviteru da je postignut dogovor između Beograda i Prištine.

- U okviru dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za one koji imaju kosovska lična dokumenta, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za one koji imaju srpske lične karte - objavio je Borel, navodeći da je postignut dogovor.

- Kosovski Srbi, kao i svi ostali građani, moći će slobodno da putuju između Kosova i Srbije koristeći svoje lične karte. EU je upravo dobila garancije od premijera Kurtija u tom cilju - naveo je.

- Ovo je evropsko rješenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci i njihovom rukovodstvu - stoji u objavi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    18h 7m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    19h 18m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    20h 44m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    20h 49m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    20h 17m
    0