Potvrđeno da je preminula u Bolnici „Srbija“ bila pozitivna na korona virus

22.04.2020. 08:27
5
IZVOR: princip.news

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske utvrdili su da je preminula pacijentkinja iz Bolnice "Srbija" bila pozitivna na virus korona. 

U petak veče, 17. aprila, sa Pala u Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu dovezena je žena srednje životne dobi u stanju kome. Pacijentkinja je bila životno ugrožena. Primljena je u Jedinicu intenzivnog liječenja. Ljekari i medicinsko osoblje odmah su preduzeli dijagnostičke i terapijske mjere intenzivnog liječenja. Pacijentkinja je bila bez respiratornih tegoba i nije imala povišenu tjelesnu temperaturu, kažu u Bolnici "Srbija".

- Dan kasnije, u subotu 18. aprila, pacijentkinja je dobila povišenu tjelesnu temperaturu. Odmah je uzet  bris za testiranje na virus korona. I pored poduzetih mjera intenzivnog liječenja i napora ljekara i osoblja pacijentkinja je preminula 19. aprila usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi. Želim da izrazim iskreno saučešće porodici - rekao je za "Princip News" direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija.

U Bolnici „Srbija“ kažu da su preduzete  sve zaštitne mjere. Urađena je dezinfekcija prostorija, medicinsko osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentkinjom  je upućeno u kućnu izolaciju. Prema preporukama epidemiološke službe obaviće se testiranja.

U Bolnici „Srbija“  ističu da su detaljno razradili plan rada u kriznim situacijama i da imaju dovoljno medicinskog kadra za rad na svim odjeljenjima.

Odjeljenje intenzivnog liječenja kao i ostala odjeljenja su u funkciji i svi  pacijenti mogu biti hospitalizovani  i adekvatno zbrinuti, poručuju iz Bolnice "Srbija". 

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Građanin 26.04.2020. 07:01
    5G Mreža?! Haahahahah
    E stvarno si seljak „Anonimni".
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 23.04.2020. 23:46
    Ma đavo ga odnio i Šešliju više,jeli žena bila zaražena ili nije, jeli kasindo rizičan za ostale bolesnike
  • Generic placeholder image
    Anonimno 23.04.2020. 07:08
    Desava se G5 mreza da zraci preko satelita i to su jake frekvencije koje uticu na zivotnu okolinu. Amerika bajo Amerika
  • Generic placeholder image
    Rajko 22.04.2020. 15:13
    Ode sve u p.m.
    Katastrofa su svi. Upropastli su zdravstvo
  • Generic placeholder image
    Pero 22.04.2020. 12:45
    Samo me interesuje zasto se krije stvano stanje ubolnici Srbija.Tek kad se građani obrate javnosti onda se Seslija obrati javnosti i to kad dobije odobrenje sa vrha.Ko je ovde lud?Šta se stvarno dešava...Recite pa šta bude da bude.
Povezane vijesti
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“ Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    1h 25m
    4
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    20h 36m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    22h 59m
    3
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    1h 15m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    13h 38m
    0