Povelja opštine Istočna Ilidža prvom načelniku Srpske Ilidže Neđeljku Prstojeviću

21.04.2022. 12:28
0
IZVOR: katera.news

Na sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojene su sve tačke dnevnog reda, a akcenat je stavljen na onu koja se tiče Prijedloga Odluke o dodjeli nagrada i priznanja opštine Istočna Ilidža.

Odbornici su jednoglasno usvojili ovu tačku dnevnog reda, a načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović je rekao da je na njegov prijedlog usvojeno da se odbornicima prvog saziva Srpske opštine Ilidža dodijele posebne nagrade.

-  Na prijedlog komisije, a na osnovu javnog poziva, odbornici su izglasali da povelju opštine dobije prvi predsjednik opštine Srpska Ilidža Neđeljko Prstojević, plakete doktori Bolnice „Srbija“ Duško Elez, Žanka Eranović, kao i protojerej stavrofor Momir Vasiljević, a zahvalnice Tanja Tepavčević ispred kovid odjeljenja Doma zdravlja Istočno Sarajevo i Slavica Govedarica za volonterski humanitarni rad u Crvenom krstu Istočna Ilidža – istakao je Božović.

Prema njegovim riječima, nagrade će biti dodijeljene petog maja na svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

- Na akademiji ćemo prezentovati film koji govori o stvaranju, predratnom, ratnom i poslijeratnom periodu opštine Ilidža – dodao je Božović, čestitajući dobitnicima priznanja.

Pored ove tačke dnevnog reda, odbornici SO Istočna Ilidža usvojili su i izvještaje o radu Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ za 2021.godinu, JU Centra za socijalni rad Istočna Ilidža za prethodnu godinu, program rada ovog centra za 2022. godinu, kao i set odluka koje se tiču socijalnog stanovanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    3h 10m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    7h 13m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    9h 17m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    21h 53m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    6h 31m
    0