Повеља општине Источна Илиџа првом начелнику Српске Илиџе Неђељку Прстојевићу

21.04.2022. 12:28
0
ИЗВОР: katera.news

На сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојене су све тачке дневног реда, а акценат је стављен на ону која се тиче Приједлога Одлуке о додјели награда и признања општине Источна Илиџа.

Одборници су једногласно усвојили ову тачку дневног реда, а начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић је рекао да је на његов приједлог усвојено да се одборницима првог сазива Српске општине Илиџа додијеле посебне награде.

-  На приједлог комисије, а на основу јавног позива, одборници су изгласали да повељу општине добије први предсједник општине Српска Илиџа Неђељко Прстојевић, плакете доктори Болнице „Србија“ Душко Елез, Жанка Ерановић, као и протојереј ставрофор Момир Васиљевић, а захвалнице Тања Тепавчевић испред ковид одјељења Дома здравља Источно Сарајево и Славица Говедарица за волонтерски хуманитарни рад у Црвеном крсту Источна Илиџа – истакао је Божовић.

Према његовим ријечима, награде ће бити додијељене петог маја на свечаној академији поводом Дана општине.

- На академији ћемо презентовати филм који говори о стварању, предратном, ратном и послијератном периоду општине Илиџа – додао је Божовић, честитајући добитницима признања.

Поред ове тачке дневног реда, одборници СО Источна Илиџа усвојили су и извјештаје о раду Борачке организације „Илиџански борац“ за 2021.годину, ЈУ Центра за социјални рад Источна Илиџа за претходну годину, програм рада овог центра за 2022. годину, као и сет одлука које се тичу социјалног становања.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 20m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 34m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 51m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 26m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 41m
    0