Pravosuđe u lošem stanju

24.01.2020. 13:21
0
IZVOR: SRNA

Imenovanje rukovodstva Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ i Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ posljednje su karike koje nedostaju za apsolutni politički uticaj vladajuće koalicije na pravosuđe BiH, koje je ionako u katastrofalnom stanju, tvrdi predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Šarović smatra da je izbor direktora Sipe trebao biti završen u redovnoj proceduri i u roku – dok je Perica Stanić bio prvorangirani na listi kandidata.

-To se nije desilo jer su otkazali članovi Savjeta ministara iz HDZ-a. Danas su bili za, narednog dana protiv jer je /lider SNSD-a Milorad/ Dodik javio /lideru HDZ-a Draganu/ Čoviću da se ne ide u imenovanje Stanića i ovo je sada cirkus - ocijenio je Šarović.

Šarović je danas novinarima u Istočnom Sarejevu potvrdio da će uslijediti sankcije svakom članu stranke na čijem je čelu, koji bude pregovarao o koalicijama izvan organa uprave SDS-a.

On je rekao da će nominaciju dobiti samo odani članovi SDS-a.

-U svakoj stranci postoje pravila i moraju da se poštuju. Strategija oko koalicija ne pravi se sa Dodikom, nego u kabinetu SDS-a - rekao je Šarović.

Upitan da prokomentariše najave otpuštanja radnika iz „Elektroprivrede Republike Srpske“, Šarović je rekao da je „aktuelna vlast loš domaćin tog preduzeća“.

 - Sav višak u Elektroprivredi nastaje u posljednjih sedam godina. Svake izborne godine bude primljeno nekoliko stotina ljudi i onda, otpuštaju ljude i od javnog novca isplaćuju bogate otpremnine - rekao je Šarović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji
Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića
Najčitanije
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    18h 50m
    1
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    19h 22m
    1
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    21h 45m
    1
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    14h 55m
    0
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    10h 23m
    0