Правосуђе у лошем стању

24.01.2020. 13:21
0
ИЗВОР: СРНА

Именовање руководства Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ и Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ посљедње су карике које недостају за апсолутни политички утицај владајуће коалиције на правосуђе БиХ, које је ионако у катастрофалном стању, тврди предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Шаровић сматра да је избор директора Сипе требао бити завршен у редовној процедури и у року – док је Перица Станић био прворангирани на листи кандидата.

-То се није десило јер су отказали чланови Савјета министара из ХДЗ-а. Данас су били за, наредног дана против јер је /лидер СНСД-а Милорад/ Додик јавио /лидеру ХДЗ-а Драгану/ Човићу да се не иде у именовање Станића и ово је сада циркус - оцијенио је Шаровић.

Шаровић је данас новинарима у Источном Сарејеву потврдио да ће услиједити санкције сваком члану странке на чијем је челу, који буде преговарао о коалицијама изван органа управе СДС-а.

Он је рекао да ће номинацију добити само одани чланови СДС-а.

-У свакој странци постоје правила и морају да се поштују. Стратегија око коалиција не прави се са Додиком, него у кабинету СДС-а - рекао је Шаровић.

Упитан да прокоментарише најаве отпуштања радника из „Електропривреде Републике Српске“, Шаровић је рекао да је „актуелна власт лош домаћин тог предузећа“.

 - Сав вишак у Електропривреди настаје у посљедњих седам година. Сваке изборне године буде примљено неколико стотина људи и онда, отпуштају људе и од јавног новца исплаћују богате отпремнине - рекао је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    16h 45m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    17h 17m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    19h 40m
    1
  • Јак земљотрес погодио Србију
    12h 50m
    0
  • У Сарајеву покренуто клизиште (ФОТО)
    8h 18m
    0