Predložen pritvor muškarcu zbog nasilja u porodici

24.10.2024. 11:45
0
IZVOR: srna.rs

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevo predložilo je Osnovnom sudu na Sokocu da odredi pritvor muškarcu čiji su inicijali C.B. koji je na Palama pijan provalio u stan, te prijetio bivšoj supruzi B.C. i sinovima da će ih ubiti.

Muškarac je osumnjičen da je 21. oktobra uveče, osim što je prijetio članovima porodice, iz džepa izvadio bombu, nakon čega su d‌jeca i B.C. istrčali iz stana.

Osumnjičeni je sustigao bivšu suprugu na stepeništu gd‌je je fizički napao, te joj uzeo telefon, nakon čega je sjeo u automobil i odvezao se, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Na teret mu je stavljeno da je time prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Osnovni sud u Sokocu, i to zabranu približavanja C.B. na udaljenosti od 200 metara, zabranu komunikacije sa C.B. u trajanju od dvije godine, kao i mjeru bezbjednosti koja se odnosi na udaljenje iz zajedničkog domaćinstva u trajanju od dvije godine.

Osumnjičenom je pritvor predložen zbog bojazni da će ponoviti izvršenje istog krivičnog d‌jela ili da će učiniti drugo krivično d‌jelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

Muškarcu C.B. je na teret stavlja krivično d‌jelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani uspješni na teniskom turniru Paljani uspješni na teniskom turniru
Otvoren Centar za digitalne inovacije na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Otvoren Centar za digitalne inovacije na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (F...
Kurteš: Kada vidim da me moj grad podržava, znam da sam postigla nešto veliko Kurteš: Kada vidim da me moj grad podržava, znam da sam postigla nešto veliko
Najčitanije
  • Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma u Palama
    7h 18m
    3
  • Detalji tragedije u Palama: Obavljen uviđaj, tijelo prevezeno na obdukciju
    3h 17m
    3
  • Medicinari iz bolnice “Srbija” otišli u privatnu kliniku u Sarajevu
    20h 7m
    16
  • Teška saobraćajna nezgoda u BiH
    19h 47m
    0
  • Pogledajte koliko će ove godine koštati litar rakije od kruške
    6h 9m
    0