Predsjedništvo BiH dalo saglasnost da vojska gasi požare

31.03.2022. 18:13
0
IZVOR: srna.rs

Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluku o angažmanu Oružanih snaga za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u gašenju požara na području opština Prozor/Rama i Konjic.

Na sjednici su donesene i odluke o prihvatanju više amandmana na ranije zaključene ugovore, među kojima na ugovore sa Evropskom investicionom bankom /EIB/ o finansiranju vodovodne i kanalizacione mreže u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Prihvaćeni su i amandmani na ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ o finansiranju modernizacije puteva u FBiH, te na sporazum o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija-BiH za 2020. godinu između Evropske komisije, Vlade Srbije i BiH.

Predsjedništvo je prihvatilo i amandmane na ugovore sa EBRD-om o grantovima za finansiranje dionice Poprikuše-Nemila i tunela Ivan na koridoru "Pet ce", kao i na ugovor sa EBRD-om za vodovod u Brčkom, te sporazum o zajmu sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj /IBRD/ za projekat modernizacije vodnih i sanitarnih usluga.

Prihvaćeni su i amandmani na sporazum o grantu sa IBRD-om za Projekat modernizacije vodnog i sanitarnog sektora za BiH, te Ugovor sa EIB za finansiranje Projekta bolnice u Republici Srpskoj.

Donijete su odluke o davanju odobrenja za zaključivanje više ugovora i sporazuma, među kojima sporazuma o bespovratnoj pomoći Japana u iznosu 500 miliona jena, te, takođe, sporazuma sa Japanom o bespovratnoj pomoći u iznosu 100 miliona jena za opremanje medicinskih ustanova u BiH.

Na sjednici je donijeto i više drugih odluka, među kojima odluka o pokretanju postupaka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma sa Srbijom o načinu finansiranja i priprema za sprovođenje projekta "Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - ušće Drine i Save".

Predsjedništvo BiH dalo je odobrenja za zaključivanje nekoliko međunarodnih dokumenata među kojima protokola o saradnji Ministarstva pravde u Savjetu ministara i Generalnog tužilaštva Rusije.

Donijete su i odluke o prihvatanju i ratifikaciji više sporazuma, uključujući sporazum između BiH i Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima i sporazuma sa Njemačkom razvojnom bankom o sprovođenju projekta Energetska efikasnost u javnim zgradama u Republici Srpskoj u iznosu od 10 miliona evra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pripadnici oružanih snaga u potrazi za Dragom Tanaskovićem Pripadnici oružanih snaga u potrazi za Dragom Tanaskovićem
General Gojko Knežević sutra preuzima dužnost načelnika General Gojko Knežević sutra preuzima dužnost načelnika
Ko će na čelo Oružanih snaga BiH? Ko će na čelo Oružanih snaga BiH?
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    10h 43m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    11h 58m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    17h 49m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    16h 16m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    18h 8m
    0