Predstavljena zbirka dječijih pjesama desetogodišnje Ene Vuković u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)

06.12.2023. 13:11
0
IZVOR: katera.news

Desetogodišnja Ena Vuković iz Han Pijeska autor je zbirke pod nazivom „Budi srećan gdje god da si“, koja je danas promovisana u Dječijoj biblioteci u Istočnom Novom Sarajevu.

Promociji su prisustvovali učenici drugog i trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“, kojima je Ena recitovala i pjevala svoje stihove uz koreografiju školskih drugarica iz petog razreda Osnovne škole iz Han Pijeska.

Vukovićeva ističe da voli da piše pjesme, posjećuje biblioteku i čita knjige, a inspiracija su joj, kako kaže, njena okolina i priroda.

- Zbirka sadrži 72 pjesme, za čije pisanje su mi bile potrebne dvije godine. Omiljena pjesma u cijeloj zbirci mi je „Životinjska škola“ – rekla je ona.

Direktor Narodne biblioteke „Branko Čučak“ iz Han Pijeska Ozrenka Đurić Radulović rekla je da su tokom ljeta imali nesvakidašanju situaciju kada su dobili rukopis djeteta koje je završilo četvrti razred osnovne škole, sa kvalitetnim pjesmama, zbog čega su bili u dilemi šta da urade.

- Suviše je mlada, ali kada smo pročitali sve pjesme koje nam je donijela Enina učiteljica, vidjeli smo da to zaslužuje pažnju i razgovarali smo sa stručnjacima, učiteljima, našim kolegama bibliotekarima i odlučili da je štampamo - rekla je Radulovićeva.

Ona je dodala da su recenzije za zbirku dječijih pjesama „Budi srećan gdje god da si“ napisali su Boro Kapetanović i Vid Vukelić, za koje ističe da su se oduševili, a ilustracije i naslovnu stranu uradio je Tošo Borković.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Biljana Mitrović, učiteljica petog razreda Osnovne škole „Milan Ilić - Čiča Šumadijski“ u Han Pijesku, u koji ide i Ena, rekla je da je prepoznala talenat kod nje za pisanje i da je aktivno pratila njen rad godinu dana.

- Njen talenat je svakog dana sve više dolazio do izražaja, te sam odlučila da potražim stručniju pomoć. Talentovana je na još mnogim poljima. Zbirka je predstavljena na Sajmu knjiga u Beogradu i bila je veoma uspješna promocija - navela je Mitrovićeva, ističući da su Enini drugari iz razreda oduševljeni njenim pjesmama.

Promociju zbirke dječijih pjesama „Budi srećan gdje god da si“ Ene Vuković organizovala je Matična biblioteka Istočno Sarajevo, a osim Istočnog Novog Sarajeva, Vukovićeva je zbirku predstavila u Han Pijesku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Predstavljena zbirka pjesama "Budi srećan gdje god da si" učenice Ene Vuković Predstavljena zbirka pjesama "Budi srećan gdje god da si" učenice Ene Vuković
Desetogodišnja Ena Vuković još jedan pjesnički biser Han Pijeska Desetogodišnja Ena Vuković još jedan pjesnički biser Han Pijeska
Na Sokocu promovisana knjiga Ene Vuković Na Sokocu promovisana knjiga Ene Vuković
Najčitanije
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    4h 17m
    0
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    12h 8m
    5
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    8h 10m
    20
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    9h 59m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    11h 58m
    0